perjantai 19. elokuuta 2011

Maisemat
Luxembourgin kaupungissa on keskellä suuri vehreä laakso, vanhoja muureja ja monta siltaa. Keskusta on ihana ja vanha. Se muistuttaa minusta hiukan Tallinnan vanhaa kaupunkia tai Tukholmaa rakennustyyliltään. Sitten on EU- ja pankkialue Kirchberg, joka on supermoderni. Suuria, uusia rakennuksia vieri vieressä. Se on jotenkin teennäisen oloinen, mutta ei kai se ole ihme, koska koko alue on rakennettu tasangolle nimenomaan omaa tarkoitustaan varten.

Kaupunki on todella siisti. Roskiksia on joka paikassa ja roskankerääjät näyttivät kiertävän jatkuvasti. Myös viheralueita on paljon, joten keskustassakaan ei tunnu, että olisi Turkua suuremmassa kaupungissa. Tunnelma oli näin elokuussa muutenkin leppoinen. Ihmiset tietysti olivat aika tyylikkäitä. Ihmekös se, jos suurin osa asukkaista on joko EU-virkamiehiä tai suurten pankkien palveluksessa. Niissä töissä on hiukan erilainen pukukoodi, kuin turistilla. Aiemmin teräs oli kuulema paras tulonlähde, mutta viime vuosikymmenet ovat tehneet pankkiasioista tuottavimpia. Ai niin, Schumann, yhtenäisen Euroopan keksijä, on kotoisin Luxemburgista.

Luxemburgia voi suositella kohteeksi lyhyelle kaupunkilomalle. Jos olisi ollut toinenkin päivä aikaa, olisimme käyneet muutamassa mielenkiintoiselta kuulostavassa museossa. Nyt vain kiertelimme, katselimme maisemia ja lelukauppoja, söimme jäätelöä ja kävimme kivassa puistossa, jossa lapset lotrasivat vedellä. Turistibussia voi myös suositella. Kyydissä sai nopeasti kokonaiskuvan kaupungista ja kuuli kuulokkeista kaiken olennaisen tiedon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti