sunnuntai 21. elokuuta 2011

KeittiössäSain äidiltä lättytaikinakannun. Kyllähän sitä muuhunkin voi käyttää, mutta se on erityisen kätevä lättytaikinan kanssa. Testattu on. Täällä on tapana tehdä lättyjä joka keskiviikko päiväruoaksi. Siis paikallisilla tarkoitan, meillä kotona hiukan harvemmin, mutta kuitenkin enemmän usein kuin harvoin.

Pari viikkoa sitten laitoin vaihteluksi vanhan valkoisen räsymaton keittiöön. Olin ajatellut, ettei vaaleaa mattoa kannata laittaa keittiöön tiskialtaan ja hellan eteen, koska se ei kestäisi valkoisena kuin maks. viikon tai kaksi. Sitten mietin, että onhan siinä neljä reunaa. Yksi reuna on aina pöydän alla seinän vieressä, jonne ei näe, joten jos kääntää mattoa välillä ja käyttää molemmat reunat molemmista puolista, niin ei sitä ihan jatkuvasti tarvitse pestä. Ja toiseksi, täällähän on itsepalvelupesuloita, joiden jättikoneeseen voi juuri ja juuri työntää löysästi kudotun 140x180cm maton reilulla viidellä eurolla vajaassa puolessa tunnissa. Valkopesuainetta vain reilusti mukaan ja matto on ihan raikas kuivuttuaan pyykkitelineessä. Ainoa riski on sellainen näkökulma, että maton on todellakin oltava aika pehmoinen. Kovaksi kudottu menee pesukoneessa koppurammaksi ja sitä on vaikea saada rummusta ulos (Nim. kokemusta on). Eli, mitäs sitä valkoisuutta liikaa stressaamaan!

Jostakin muusta sen sijaan saa kyllä stressiä aikaan helposti. Tämä sunnuntai-iltapäivä kului keittiön kaappeja siivotessa. Aloin laittaa ruokaa ja etsin avattua thai-riisipussia jauhokaapista. Käden vierestä vilahti ötökkä ja kun hiukan kaappia kaivelin löysin toisen riisipussin, jossa oli kunnon kasvusto. Kaikki avattu lensi roskikseen ja nyt on kaikki kloriitilla pesty ja tiskattu varmuuden vuoksi... Minä olen sellainen, että kun jotakin tuollaista löytyy, niin mikään muu ei auta kuin 100% siivous.

Olihan tässä jo muutama kuukausi ehtinyt kulua viime sählingeistä, ja muutenkin ötököiden siivous keittiöstä oli hurjan mukavaa verrattuna tähän ja tähän, joten mitäs tässä on valittamista. Nyt ei edes voinut syyttää kuin itseään, kun oli jäänyt tuotteiden Parasta ennen -päivämäärät lukematta. Kokkaus- ja ruokahalu katosi löydön johdosta, joten tänään oli superterveellinen McDonalds Take away-päivä. Jokaisella oli kiljuva nälkä kirkkomatkan jälkeen, enkä minä pystynyt ruoanlaittoon ennen kuin olin varma, että ötökät on nujerrettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti