torstai 4. elokuuta 2011

Hienon hetken juotavaa

Sen verran ajankohtaista juhlallisuutta saatiin tänään järjestettyä, että kannettiin keksit, lasit ja hieno pullo vihreää teetä hunajalla maustettuna parvekkeelle. Tyttö askarteli koristeet pilleihin ja sai itsekin ottaa valokuvia järjestelemästään kattauksesta. Oli ihana, kiireetön hetki. Istuttiin, juteltiin, maisteltiin teetä ja syötiin keksit. Lopuksi vielä pelattiin peliä.

Tee oli kyllä kauniista pullosta huolimatta vähemmän hyvää. Näin saman tehtaan pulloja jossakin sisustuslehdessä jonkin aikaa sitten ja ajattelin, että onpas ne kauniita. Kuvatekstin mukaan pullot olivat oikein Amerikasta asti. Sitten satuin kauppaan, jossa olikin hyllyllinen saman valmistajan pulloja ihan tässä lähellä. Eli ei se Amerikka ihan niin kaukana ollutkaan. Maku ei tehnyt suurta vaikutusta. Ginseng siinä kai pahimpana sivumakuna oli, koska muutenhan vihreä tee on aina hyvää. Pullon kyljessä kyllä luki "great hot" ja me joimme sen silti jääteenä. Sekoitus maistui minusta paremmalta hiukan laimennettuna - puolet kuplavettä ja puolet teetä. Täytyy kokeilla toinen kupillinen kuumana ohjeen mukaan. Voihan se olla, että lämpimänä maku paranee...

Pullot olivat niin kauniita, että niitä voisi vaikka alkaa keräämään. Valmistajan kotisivuilla kehutaan lisäaineettomuutta, -värittömyyttä, jne. Tee, ja myös jäätee, on kuitenkin niin yksinkertainen juttu, että luulen, että terveellisintä se on ihan itse keittämällä.

2 kommenttia:

  1. Onnea sankarille. Kaunis pullo ja hienoja pillien koristeet.
    isoäiti

    VastaaPoista
  2. Myöhästyneet nimpparionnittelut! Ihanasti olette juhlistaneet päivänsankaria!

    VastaaPoista