Löysin todella hyvän suklaisen kaurakeksiohjeen täältä! Kaurahiutaleet tuovat kekseihin ihanasti rouheaa rakennetta. Käytin van Houten -kaakaota ja sitä laitoin hiukan reilummin, joten taikinasta tuli ohjeen kuvaa tummempaa. Leivontakaakaoilla on muuten hurjia eroja sekä maun että värin vahvuudessa. Olen kokeillut muitakin kaakaoita, mutta lopulta palaan aina takaisin van Houteniin. Se vaan on se ainoa oikea, tai siis se mikä meille parhaiten maistuu.
Ohje on Amerikan mitoissa. Jos ei omista sikäläisiä mittakippoja tai sellaista "multimittakannua," minkä kyljestä näkee kaiken maailman mittayksiköt, kannattaa laskea muunnokset tarkasti. Se on mun heikko kohta. Jostakin syystä saan aina sotkettua mittasuhteet ja jotakin olennaista menee pieleen. Ehkä siksi, että yritän aina näppärästi samalla laskutoimituksella myös pienentää ohjetta puolikkaaseen tai kolmannekseen... Sikäläiset ohjeet ovat nimittäin kooltaan lähes poikkeuksetta kokonaisen jalkapallojoukkueen syöttämiseen tarkoitettuja. Onnekseni sain muutama vuosi takaperin työkaverilta muoviset jenkkimitat. Niiden kanssa sujuu leipominen ihan leikiten, kun kokonaisille, puolikkaille, kolmas- ja neljännesosa cupseillekin on omat mittansa. Mittojen avulla on ohjeiden puolituskin helppoa, kun selviää melkein kokonaan laskematta mitään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti