torstai 7. syyskuuta 2017

Juustoherkkuja

Aamupalajuttuja en olekaan kirjoittanut pitkään aikaan! Nyt tulee siihen korjausta. Espanjalaiset ystävämme toivat meille kaksi jättimäistä, painavaa juustokimpaletta ja chorizoa, joten nyt on mainioita aamupalaherkkuja useammaksi viikoksi. Aamupalojen lisäksi ne käyvät myös välipaloiksi, hiukopaloiksi, iltapaloiksi... Näitä juustojahan voi syödä mihin tahansa kellon aikaan, kun vaan tekee mieli. Meillä ei ole sellaisia hienostelurajoitteita, että juustoja kuuluisi syödä jotenkin tietyllä kaavalla. Niitä syödään aina kun mieli tekee kellon ajasta ja oheistarjoilusta riippumatta. Elämä on liian lyhyt juustonsyöntisääntöjen noudattamiseen.

Tämä manchego on aikalailla tuoretta sorttia. Sitähän valmistetaan eri kypsyysasteisina. Tämä on välmuoto muoto tuoreen ja kypsän väliltä. Maku on tyypillistä manchegoa, mutta vielä mukavan mieto. Koostumus aavistuksen verran kermaisempi ja maku on ehkä hiukan vähäsuolaisemman tuntuinen kuin vanhemmissa versioissa. Herkullista kerrassaan! Toinen on lampaanmaidosta tehtyä, pitkään kypsytettyä Ixarri-juustoa Baskimaasta. Täydellistä sekin ja kuulema tehty niistä kauniista lampaista, joilla on vitivalkoinen karva ja musta pää. Siskolla on muutama sellainen lammas myös. Juusto on rakenteeltaan aika kovaa ja maultaan suolaista ja ihan todella herkullista sekä paljaaltaan, että myös leivän päällä.  

Näistä saisi hyvän tapas-aterian herkullisen chorizon lisäksi muutaman muun elementin lisäämällä, mutta me taidetaan syödä nämä herkut näinkin ennen kuin ehditään sen suurempia tarjoiluita kokoamaan. Kolesterolit (ja vaakakilot) nousevat varmaan kattoon näitä herkkuja syödessä tässä muutaman viikon aikana, mutta mikään ei voita maukkaita juustoja. Niiden vuoksi kannattaa aina uhrautua, hahah!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti