torstai 28. syyskuuta 2017

Ne pienet ystävälliset asiat

Jonkin aikaa sitten sellaisena hiukan masentavana päivänä, työkaveri yllätti meidät tarjoutumalla kiillottamaan meidän auton. Ette usko, mikä efekti sillä oli tunnelmaan! Autosta tuli tietysti erityisen kiiltävä vahakäsittelyssä. Luulen, että se ei varmaan uutenakaan kiiltänyt yhtä kauniisti, mutta minulle sinä päivänä tuolla pienellä teolla oli paljon syvempi merkitys. Juuri sinä päivänä sellainen ihan käsittämättömältä tuntuva avuliaisuus lämmitti mieltä niin, että harmilliset ajatukset häipyivät kokonaan. Yksi ystävällinen teko nosti oman tunnelmaailmani plussalle, vaikka se sinä päivänä oli ollut niin roimasti miinuksella.

Näennäisesti pienillä asioilla voi joskus olla todella suuri merkitys. Sitä ei voi koskaan tietää, missä tunnelmissa kukakin tyyneltä näyttävän pinnan alla uiskentelee. Sopivassa kohtaa osoitettu avuliaisuus, ystävällinen ele tai sana voi joskus pelastaa toisen ihmisen päivän. Ne voivat auttaa näkemään hiukan kauemmas sinne suuntaan, missä on taas valoisaa. 

Ei kannata aliarvioida ystävällisyyden merkitystä arjessa. Pienistä yllättävistä teoistamme voi kummuta paljon enemmän iloa, kuin mitä itse osaamme edes kuvitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti