maanantai 29. helmikuuta 2016

Traditional flavours



Viime viikolla teki yllättäin mieli tiikerikakkua niin kovasti, että puhti leipomiseen löytyi kesken ruoanlaiton. En löytänyt nopeasti mistään muuta reseptiä, joten päädyin Valion sivuille. Ilmeisesti olen leiponut liikaa brownies-tyyppisiä suklaaherkkuja viime vuosina. Meinasin nimittäin joutua ihan epäuskon valtaan, kun katsoin reseptin mainitsemaa kahta ruokalusikallista kaakaojauhetta. Miten niin vähällä voi muka tulla taikinaan mitään makua? Mutta hyvä kakku siitä tuli. Niin perinteisen makuinen, että tuli heti ensimmäisellä haukkauksella monta muistoa mieleen. Tiikerikakkua kun syötiin minun lapsuudessani melkein jokaisessa kahvipöydässä joka paikassa.. :) Löysin muuten kivoja vanhoja sinivalkoisia kakkulautasia kirpparilta viimeksi käydessäni! Vaikka ne ovatkin ihan erilaisia kuvioltaan, väritykseltään niitä voi hyvin käyttää muiden vanhojen lautasten kanssa yhdessä.

----

Last week I felt like eating some traditional marble cake. So much so that I found energy to make a dough while cooking a dinner! I googled a basic recipe, but was surprised that there was so little cacao in the dough. I must have been baking too many brownie sort of things during the last years. However, it turned out to be a great cake with such traditional flavour that it brought up lots of memories. In my childhood the marble cake was served at almost every coffee break. :) Last time in the secondhand shop I found cute old blue and white cake plates! They are different, but yet mix well with my other blue and white china.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti