lauantai 9. tammikuuta 2016

Postscript to Christmas
Huu, mikä lauantai! Ennen joulua ehdittiin onneksi raivata kellarit ja karsia sieltä turhat roinat kirpputorille ja kaatikselle. Ikkunoiden pesua ja normaalisiivouksia suurempaan ei ennen joulua ollutkaan sitten energiaa. Tänään sitten sain kuin sainkin mielessäni olevalta to-do-listalle muutaman rastin viikkosiivouksen ohessa. 

Roskiskaappi, check! Miten sinne voikin kerääntyä niin paljon tavaraa... siis muutakin kuin roskaa. Se on normialakaappia suurempi, joten tilan kääntöpuoli on se, että sinne tulee helposti laitettua hätäsäilytykseen kaikki, mille ei ole parempaakaan paikkaa. Taas laatikollinen tavaraa kirpputorille. Seuraavaksi tupperkaappi. Arg! Miten niin käytännölliset esineet voivatkaan olla hankalia säilytettäviä. Ideaali olisi, että kun säilytysrasiaa tarvitaan sen saisi kaapista pudottamatta mitään muuta. Nyt se onnistuu. Pyöreät ruokasäilytykseen käytettävät on ylähyllyllä omine kansineen. Keskimmäisellä pakasterasiat omine kansineen ja alimmalla eväsrasiat ja jääkaappirasiat omine kansineen, check! 

Viimeiseksi vielä joulutavarat kellariin ja kuusi ulos, check, check! Eli koristeet kasaan ja Ikean pakastepusseihin (sulkeutuvat) lajeittain. Lasipallot rasioihin. Kävin samalla koristelaatikot läpi ja turhat jutut, mille ei enää ole käyttöä, päätyivät roskikseen... Kuusen kanssa on loistojuttu, että sen kun nostaa parvekkeen ikkunan eteen ja avaa ovet niin saa sen heivattua suoraan ulos. Mies laskee sen siitä narulla kadulle sitten kun bio-roska-auto on tulossa. Ja nyt siitä voi vielä nauttia muutaman päivän lasin takaa. Ai niin, vinkkivinkki vielä teille käteville martoille, että tuolla pienellä harjalla saa loistavasti pölyt pyyhittyä lattialistoista. Nämä laatoitetut listat keräävät hurjasti pölyä ja kostealla pyyhkimällä sotku on pahempi kuin pyyhkimättä. Harjan kanssa kun vaan kiertää huoneen niin ei muuta kuin voilá!      

Vielä on juttuja to-do-listalla, mutta ainakin jotakin on nyt valmiina. Joskus ihmettelen, että saatteko te kaikki kodinhengettäret tehtyä noita "ylimääräisiä" siivousjuttuja ihan tuosta vaan arkisiivousten, ruoanlaiton ja pyykkäysten lisäksi tavallisena arkiviikkona. Itse tarvitsen jonkin ihmeellisen superspurtin, mutta niitä sattuu aika harvoin kohdalle... 

----

Oh my, what a Saturday! 

I got several things done on my mental to-do list today. Check, check, check!!! First I cleaned the closet under the sink... how can such a small space get so stuffed full!?! I clearly have a bad habit to store there everything that does not have a proper place elsewhere... Then I tiedied up my Tupperware cupboard. Don't you hate them when you try to take one container out and two other things fall out of the cupboard... Well, I do, but not anymore. Today I finally figured out how to store them so that their order matches to our needs. It has taken me almost two decades to find a logic to storing them... One shelf for containers that are used to store left-over dinners, one self for freezer containers, one for lunch boxes and fridge containers. (Glad I began with those cupboards, because having started with my last one on the list for today, I would probably not got to them at all...) The Christmas stuff. I also got all of it boxed up nicely and tidy in the basement and the tree is standing on the balcony to be lowered to the street once the organic trash will be collected next time. My to-do-list is not yet close to the end, but at least these things are now done and the weekly stuff is almost ready... It made me wonder though whether all of you get all such extra chores easily done while doing your normal weekly cleaning, laundry, cooking and baking... If you do, you must be quite wonder women, because I clearly need a large dosis of extra energy to do them! 

2 kommenttia:

  1. YOU are the wonder woman! I had lots of great plans for Saturday but got only the laundry done since I ended up spending the day drawing, colouring, and playing play-doh with L. I guess it wasn't a complete waste! :)

    VastaaPoista
  2. Oh no, I'm not, but glad to have few things off my list... Your Saturday plan sounds so much better than mine! :)

    VastaaPoista