perjantai 15. tammikuuta 2016

Crepes with Neuhaus

Tein viikolla yhtenä iltana iltaruoaksi suolaisia lettuja. Ihan yksinkertaisia versioita tosin. Hienompia reseptejä löytyy muualta... Tavallinen lettutaikina siis, mutta ilman sokeria. Käänsin letun pannulla ensimmäisen puolen kypsyttyä ja sitten siihen päälle vain reilusti juustoraastetta, kinkkuleikkeleen palasia ja hiukan oreganoa. Kun letun pohja on sopivasti ruskistunut, niin se rullataan ja siirretään lautaselle. Aikuisempaan makuun tein muutaman säilötyistä herkkusienistä, sulatejuustosta ja ruohosipulista. Kannattaa vaan olla kaikki ainekset käden ulottuvilla ja valmiiksi silputtuna, koska montaa sekuntia tässä hommassa ei ehdi hidastella. Kannattaa myös syödä sitä mukaa kun letut valmistuvat. Salaatin kanssa ihan kiva iltaruoka. Ja sittenhän voi loppupinon syödä makeanakin, heh. Oman jälkiruokani söin Neuhausin suklaalevitteen kanssa, nam! (Ai niin, jos tykkää makeammasta taikinasta, niin suolasten jälkeenhän voi lisätä lopputaikinaan sokeria ja paistaa sitten jälkiruokaletut siitä.)

----

One night this week I made some savory crepes. Quite easy versions though, I'm sure there are more sophisticated recipes around... I made just a regular dough with a pinch of salt, but did not add any sugar to it. Once one side was ready I flipped the crepe around and covered it with some grated cheese, slices of ham (such which you could use to fill your sandwich) and bit of orgeano. Once the crepe was baked ready I rolled it up and placed it on a plate. For adults' tastebuds I made some with champions (ouf to a can), cheese spread and chives. Just a little hint, you better have all incredients ready at hand, because there's no time to waste. And another one, these are best eaten almost immediately they come out of the pan. These simple savory crepes taste good with a mixed salad. And then of course, if you made the dough big enough, you'll still have a staple of crepes to devour with sweet stuff. I ate mine with some Neuhaus chocolate spread. (You could add sugar to the rest of the dough after having made the savory crepes first.)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti