lauantai 31. tammikuuta 2015

Pizza with parmaham and mozzarella

Eilen jo teki hurjasti mieli pizzaa, mutta sitten ilta kului niin nopeasti tytön kanssa Jane Eyre-filmiä katsoessa, että ei lopulta jaksettu ryhtyä leipomaan! Se on kyllä kaunis filmi, vaikka kertomus onkin niin surumielinen. Meillä on tämä BBC:n versio. Siinä on puvustukset ja värit kohdallaan. Siitä olikin kauan, kun viimeksi katsoin sen. Nyt ensimmäistä kertaa tyttö katsoi mukana. Siinä on muutama kohta, joista ajattelin, että ne saattavat olla liian jännittäviä, mutta kaikki oli helposti selitettävissä, joten ei siinä mikään sitten onneksi jäänyt mietityttämään. Jotkut lapset ovat todella rohkeita filmien suhteen, mutta tyttö on aina ollut herkkä tunnelmille ja tunteille ja on siksi ollut aina tosi tarkka, mitä filmejä suostuu katsomaan ja mitä ei. 

Takaisin pizzaan. Tänään tuli leivottua! Kotitekoinen pizza voittaa kyllä pizzeriapizzat mennen tullen! Tomaattikastikkeen (käytin vain ketsuppia, pippuria ja sellaista rosmariini leipädippimaustetta, jota kuluu sekoittaa öljyyn) päälle hiukan mozzarella-juustoraastetta ja paketillinen parmankinkkua ja loppu juustoraasteesta siihen vielä. Paistamisen jälkeen lisäsin vielä rucolan lehtiä ja parmesaanilastuja! Taitaa olla koko viikonlopun suola-annos siinä, mutta kyllä maistui! 

----

I was feeling like pizza already on Friday night, but finally never got to it. The evening passed quickly as my daughter and I watched Jane Eyre. We have this bbc version. The dresses and colors are just perfect! We watched it together for the very first time. There were few spots where I thought she might get scared, but happily all those could be rather easily explained. Some kids are very courageous with watching films, but our daughter has always been very sensitive to atmosphere and feelings, and thus, very selective as to what she wants to watch and what not.

Back to pizza. Today I made it! The home-baked pizza is just so much better than one from a pizzeria! Grated mozzarella and plenty of parmaham as toppings. After baking it I added some rucola leaves and parmesan on it! I suppose there was enough salt in couple of slices to cover for the entire weekend, but it tasted good!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti