perjantai 16. tammikuuta 2015

Piparipurkin pohjalla - The very last ginger bread


Tyttö leipoi joululomalla isoäidin kanssa piparitalon lisäksi tuollaisen talojen julkisivun muotoisen uudenvuoden piparin. Kotiin lähtiessä tyttö pakkasi sen mukaan, joten sitä on nyt sitten täällä nakerreltu. Nyt alkaa purkki näyttää aika tyhjältä... (Toim. huom. Valokuva otettu ennen kuin katkaisin tuosta itselleni palasen.)

Ihana, että on taas viikonloppu alkamassa! Vuorossa siivousta, pyykkien silittämistä, ostoksia ja esseiden korjausta. Niitä olisi pitänyt ehtiä korjata jo viikon aikana, mutta ei vaan tunnit riittäneet, vaikka monta aikaista aamua ja muutama iltakin mahtui tähän viikkoon. Tuli kyllä kieltämättä muutaman kerran mieleen, että ei vuosi voi tälläisella kiireellä alkaa. Mutta eiköhän se kiire tästä seläty, jos vaikka piiloudun toimistoon tänä iltana niiden esseiden kera ja sen jälkeinen viikonloppu on sitten oikeaa viikonloppua. Sitä ennen kuitenkin lyhyt juoksulenkki, iltaruokaa ja tätä suklaakakkua. Tuo melkein tyhjä keksipurkki antaa extra-pätevän syyn perjantai-iltaiselle herkkuhetkelle, eikö?

----

Our daughter baked with her grandmother lots of ginger bread during the holidays. She took one of the big ones with her home. That's what we have been snacking lately, but now there is only a little piece left. (Editorial note: The photo was taken before I ate a junk.)

I am happy that it's weekend again! The plan is as follows: weekly cleaning routines, ironing, shopping and correcting essays. The last ones I had planned to get done during the week, but nope, there was not enough time for it though I mostly woke up really early and worked in few evenings until late. I admit, couple of times I thought that a year should not begin like this. I am thinking of hiding in the office tonight with those essays, so that the rest of the weekend would be properly free and the next week won't end up in a chaos. But first I need a little jogging round in the evening sun, dinner and chocolate cake. The recipe is only in Finnish, but the blogger says, she used a marble cake recipe as a basis and just tripled the amount of cocoa. Sounds good, doesn't it!?! The almost-empty cookie jar is surely a good reason for baking a cake in the Friday evening.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti