tiistai 13. tammikuuta 2015

Marimekosta - About Marimekko

Vuodenvaihdehan ei yleensä onnistu ihan ilman alennusmyyntejä. Näin Turussa Marimekon liikkeessä pari tälläista "kaunis kauris"-mukia, joita en voinut vastustaa. Olen aika valikoiva Marimekon suhteen, mutta muutamat heidän kuoseistaan ovat mielestäni ihan ihania. Ehkä se on se voimakas graafisuus, mikä ei jätä joustonvaraa. Jokainen kuosi on aina joko ihan mahtavan upea tai ihan täysin kamala. Joissakin muissa merkeissä ääripäiden välillä on monta astetta, mutta Marimekko on mulle aina sellainen joko-tai-juttu. 

Marimekosta tuli vielä mieleen, että joskus aikoinaan yritin pitää sellaista perinteistä trikooraitapaitaa, mutta ei siitä mitään tullut. Ne vaatteet sopivat jotenkin paremmin Suomeen. Ehkä se on ilmasto, valon väri, design tai joku, mutta siellä ne vaatteet on melkein jokaisen päällä kauniita. Ulkomailla taas minulle tulee niistä ihan omituinen, yliampuvan mainosmainen tunne. Tänä vuonna kuitenkin melkein ostin yhden paidan, minkä leikkaus ja tyyli oli niin neutraali (raidat olivat harvemmassa, heh), että olisin varmasti saanut sen yhdistettyä ihan oman näköiselläni tavalla muihin vaatteisiini, mutta siitä ei tietysti ollut sopivaa kokoa enää jäljellä! Äiti sen sijaan löysi samasta aletangosta itselleen tosi kivan A-linjaisen paidan, mikä ei näyttänyt mitenkään erityisen tyypilliseltä Marimekolta, mutta leikkaus ja laatu olivat huomattavasti paremmat, mitä vastaavassa paidassa olisi muualla siihen hintaan. Joitain laukkuja taas näkee täälläkin aina silloin tällöin, ja ne sulautuvat ihan hyvin katukuvaan. Tai no, en tiedä miten hyvin, kun minä ainakin huomaan ne aina heti. Mutta ne ovat helpommin yhdisteltävissä muihin tyyleihin, jos nyt kuviona ei ole Unikkoa. Se ei oikein ikinä yhdisty varsinaisesti mihinkään, mutta on ilmeisesti edelleen aika suosittu kuosi, koska siitä tulee jatkuvasti uusia väriversioita.

----

One can never avoid sales at the beginning of the new year. I found two cute Marimekko mugs in Turku for a reduced price and just couldn't leave them there! I am rather selective when it comes to Marimekko. I think it's the strong graphic designs that make me either love or "hate" each of their product. With most other brands there are always many levels between "liking a lot" and "not liking at all," but with Marimekko, it's always one or the other. 

Have you ever seen Marimekko clothes? I tried wearing their stripy shirt when I was younger and felt more patriotic. ;) I was bit disappointed to find out that I felt completely out of place wearing Marimekko abroad. I think I can blame the weather or light, or something, that must be different, because in Finland those clothes look beautiful almost on anybody who wears them! Once in a while I see people using Marimekko bags abroad. They seem to blend better into different styles than the clothes do. Except when they are made with the Unikko pattern! That material never combines with anything! It seems, however, to continue to be hugely popular, because they keep making new color combinations almost every year.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti