maanantai 16. syyskuuta 2013

Vanha herkku - Traditional delicacy

Tänään syötiin perunamuusia, vaikkei sen suosio meillä kovin suurta olekaan. Minua lukuun ottamatta muut voisivat varmasti elää ihan onnellista elämää ilman minkään sortin perunaruokaa. Jämistä tulee kuitenkin sen verran hyvää perunarieskaa, että sitä ei vastusta kukaan. Ohje on niin perinteinen, että sen löytänee mistä vain. Laitan tähän "suurinpiirtein ohjeen." Osan jauhoista voi korvata ohrajauhoillakin.

Perunarieskat (6kpl halkaisijaltaan n. 15cm)

2, 5dl perunasosetta
1/2tl suolaa
1 muna
2, 5dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Sekoita kaikki aineet kulhossa yhteen. Jaa taikina kuuteen osaan. Taputtele jauhoisin käsin pellille leivinpaperin päälle kuusi ohutta rieskaa. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 asteessa 15-20 min. Syö lämpimänä.

----

Today we ate smashed potatoes. It's not very popular in our family though. To be honest, except for me, the others could live a happy life without potatoes in any form... The leftovers, however, can be used to make a traditional Finnish potato flat bread. Nobody says no to that!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti