lauantai 21. syyskuuta 2013

The ultimate muffins





Viime viikolla tytär sanoi: Äiti, sovitaanko, että leivotaan joka viikko jotakin? Taisi olla pari viikkoa, ettei oltu leivottu kovin montaa kertaa, joten tuntui ettei olla leivottu enää ollenkaan... Tänään löysin Silje-sin-blogista muffinssireseptin, jota oli pakko kokeilla. Tein kolmea makua: omena-kaneli, vadelma ja mustikka. Yhdestä taikinasta tuli 12 kpl, joten muutama muffinssi jokaista lajia. Tässä ohje sillä tavalla kuin minä ne tein. (Tiedättehän te, että en koskaan seuraa ohjeita tarkalleen...) 

Herkkumuffinssit

Taikina: 

1,5 dl sokeria
100g margariinia
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi, lisää munat sekoittaen hyvin. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe toisessa kulhossa sekaisin, lisää maitoa sen verran kuin tarvitsee. Voi olla, että jauhoa tarvitaan enemmänkin, mutta täällä 4dl oli juuri sopivasti, mutta siksi jouduin sitten muuttamaan alkuperäisen ohjeen maidon määrää. Omassa taikinassani on enemmän leivinjauhetta kuin alkuperäisessä, mutta halusin olla varma, että muffinssit kohoavat kunnolla. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan.

Omena-kanelitäyte: pilko kuorittu omena pieniksi kuutioiksi ja laita sekaan 1,5rkl sokeria ja 1tl kanelia. Laita kerros omenakuutioita osaan täytetyistä muffinssivuoista. Vadelma-/Mustikkatäyte: Laita muutama vadelma/mustikka osaan täytetyistä muffinssivuoista, ripottele marjojen päälle hiukan vaniljasokeria. 

Kuorrutus:

75g margariinia
1dl sokeria
2dl kaurahiutaleita
2/3dl-1dl vehnäjauhoa

Sekoita kaikki käsin murutaikinaksi. (Vehnäjauhojen määrästä en ole ihan varma, kaadoin pussista sen verran kuin näytti tarpeelliselta...) Levitä murut muffinssien päälle. 

Paista 200 asteessa, kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa. (Kiertoilman kanssa paistoin itse 175 asteessa melkein puolisen tuntia.)

Nyt on pakastimessa hyvä valikoima eväsherkkuja tytölle. Koulussa on nimittäin päivittäin kaksi välipalataukoa ja yksi lounastauko. Lounaalla voi halutessaan syödä keittoa tai oikeaakin ruokaa maksua vastaan, mutta yleensä suurimalla osalla on silti eväsleivät mukana. Välipaloiksi taas on oltava toiselle tauolle hedelmää/vihannesta ja toiselle jotakin makeaa. Vuosia sitten vastustin aluksi ideaa päivittäisestä makeasta välipalasta, mutta sitten suostuin kompromissiin, kun kuulin, että monella lapsella on aina pelkkiä keksejä, jne. Pakastimesta on helppo ottaa aamulla eväsrasiaan täytettä. Se on sitten sopivasti sulanut, kun tauko koittaa. 

----

My daughter asked me last week whether we could decide that we'll from now on bake every week something. I think we actually mostly do, but there was exceptionally a week or two lately that we didn't. It must have felt that it was since forever that we had baked last time together. Today I found a great muffin recipe in the Silje-sin blog. I made few little changes to the recipe, but mostly did what it said. (You know that I can never follow any recipe exactly...) I made three kinds of muffins: apple-cinnamon, blueberry and raspberry. The special thing was the oatmeal crumble on the top of the fruit.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti