lauantai 6. lokakuuta 2012

Blogihaaste

Ninalta sain kauan sitten blogihaasteen 11 kysymyksen muodossa. En olekaan aikaisemmin osallistunut sellaiseen, joten ihan hauska kokeilla. Haasteeseen kuuluu, että teen itse ensin 11 kysymystä, jotka laitan eteenpäin. Apua, minulla meni ainakin kuukausi saada näihin vastattua, joten taitaa olla myöhäistä laittaa enää lisäkysymyksiä eteenpäin... Vastailen siis haasteeseen, mutten laita sitä eteenpäin. (Lupaan olla toisella kertaa hieman nopeampi.)

11 Kysymystä:

1. Jos pyytäisin hyvää ystävääsi kuvailemaan sinua kolmella sanalla, mitä hän vastaisi?
Luulisin, että vastauksena voisi olla perfektionisti, varmistelija ja asiallinen.  
2. Mitä keittiö-apuvälinettä käytät eniten?
Veitsi ja leikkuulauta, niillä pärjään aika pitkälle. Veitsiä kyllä pitäisi teroittaa aina silloin tällöin... Kaksi muuta kätevää vekotinta, joita käytän usein on riisikeitin ja valkosipulihyrrä. Niitä en antaisi enää pois, vaikkei ne olekaan ihan päivittäisessä käytössä. 
3. Paikka, joka merkitsee sinulle paljon, on ...?
Koti. Ehdottomasti. Kotoa alkaa hyvinvointi, jaksaminen ja muukin oleminen. Kotona on oltava sellaista, että siellä on kiva olla. Siitä syystä kieltäydyn täyttämästä kotia muulla kuin sellaisella mistä itse tykkään. Miehellä on onneksi joustavampi maku, joten saan tarkempana tehdä suurimman osan sisustuspäätöksiä ihan itse. ;-) 
4. Jos sinun tulee muistaa 3 asiaa, jotka sinun on toimitettava seuraavana arkipäivänä, kuinka varmistat, ettet unohda niitä?
Todennäköisesti kirjoitan listan tai laitan puhelimeen muistutuksen... Ja silti sitten hiukan pelkään, että saatan unohtaa niistä jotakin. 
5. Tunnet itsesi hyvinvoivaksi, kun ...?
Olen nukkunut pitkät yöunet ja käynyt lenkillä raittiissa ilmassa.  
6. Zappailet pois TV-kanavalta, kun sieltä lähetetään ...?
Hm, en osaa tähän vastata, kun meillä ei ole TV:tä kotona. Olen niin tottunut katsomaan katsottavani joko internetistä tai DVD:ltä, että TV:tä katsoessani ihmettelen aina mainosten määrää. Niitähän tuntuu tulevan enemmän kuin itse ohjelmia! Tietokoneelta katsoessa on se hyvä puoli, että kun laittaa ohjelman pyörimään se tulee alusta loppuun ilman taukoja ja kun se on katsottu, sieltä ei tule automaattisesti muuta. Sopii minulle paremmin. 
 7. Hetki, jonka tahtoisit elää uudestaan, jos se olisi mahdollista?
Ehkä tytön kanssa voisin aikaa kelata hiukan takaisin päin, vain siitä syystä, että minusta tuntuu, että aika on kulunut nopeasti... Toisaalta juuri hänen kanssaan olen aina ajatellut, että tartun hetkistä kiinni, koska tiedän, etteivät ne tule takaisin, joten koen kyllä eläneeni ne täysillä. 
8. Mainitse kaksi nettisivustoa, jotka olet asettanut internet-asetuksissasi suosikeiksi.
Nuo blogit tuossa sivupalkissa on vapaa-ajan juttuja ja lisäksi on yliopistojen kirjastosivustoja ja sen sellaisia, mitä joudun jatkuvasti selailemaan työn vuoksi. 
9. Arvostat kanssaihmisissäsi seuraavia ominaisuuksia ...?
Aitoutta ja avoimuutta. Arvostan sitä, jos ihminen uskaltaa olla hyvällä tavalla oma itsensä ja on vielä sen verran avoin, että juttelee ihan tavallisia asioita ihan tavallisesti. ;-)  
10. Pidät bloggaamisesta, sillä ...?
Aloin blogata ihan vain kirjoitettavan kielen ylläpitämisen vuoksi. Sitten huomasin, miten helppoa onkaan näyttää kotiväelle ja ystäville kaukana jotakin, mitä on keksinyt tai nähnyt... Tykkään valokuvata ja kirjoittaa, joten bloggaus on sen vuoksi ihan luonteva harrastus. Ei tämä tietenkään mitään entisajan päiväkirjaa vastaa, kun blogihan on vain pieni otos kokonaisesta elämästä ja liika syvällisyys ja henkilökohtaisuus on parempi jättää muihin asiayhteyksiin. 
11. Näihin kysymyksiin vastaaminen oli ...?
Yllättävän hankalaa. En ole ikinä ollut oikein hyvä kertomaan itsestäni kovin systemaattisesti. Taidan olla sitä tyyppiä, joka kertoo nimensä, kotimaansa ja perhestatuksensa ja sitten sanoo, että mennäänpäs nyt asiaan. :D 

1 kommentti:

  1. Hei Johanna! Ihana oli lukea vastauksiasi! Vastaamisesta ja ajankohtasta ei ollenkaan syytä huoleen, semmoinen leikkisä haaste (minulla meni vastaamiseen varmaan parikin kuukautta - aloitin ennen lomaa ja lopetin loman jälkeen...)

    VastaaPoista