perjantai 24. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakka

Reseptitön, kesäinen leivontaresepti juhannuksen kunniaksi.

Tein taikinan kananmunista (kahdesta otin valkuaiset erilleen) ja sokerista vaahdoksi vatkaamalla, lisäsin jauhot, joihin oli sekoitettu leivinjauhetta, ja sulatetun margariinin. Päälle laitoin pieneksi paloiteltua raparperiä, jossa oli varmuuden vuoksi hiukan sokeria seassa. Pastoin 200 asteessa, kunnes taikina oli melkein kokonaan kypsää. Paistamisen aikana vatkasin valkuaiset ja laitoin sekaan reilusti sokeria. Levitin valkuaisvaahdon kypsän kakun päälle ja työnsin kakun uudelleen uuniin. Paistoin, kunnes valkuaisvaahto sai kauniin värin. Hyvää tuli.

Luulen, että näppituntumalla saisin saman tehtyä uudelleen, mutta valitettavasti en kirjoittanut määriä ylös, joten ainoa määrä, minkä muistan varmasti oli tuo kaksi valkuaista. Se ei tietysti auta kovin paljon. Taikinan idea oli kuitenkin samanlainen kuin perusomenapiirakassa - siinä, missä taikinan päälle vain asetetaan kuorimattomasta omenasta leikatut siivut ja ripotellaan päälle kanelia ja sokeria. Muistatte varmaan lapsuudesta tai koulun kotitaloustunnilta. Valkuaisvaahto hiukan jalostaa ideaa ja makeuttaa myös, jos raparperit sattuvat olemaan teillä yhtä kirpeitä kuin meillä.

1 kommentti:

  1. Näyttää aivan ihanalle! Alkaa ihan leipomispeukaloa kutittamaan ... tuo valkuaisvaahot päällä maistuu varmaan tosi hyvälle kirpeän ja happaman raparperin kanssa - ensi kerralla kun leivot tämän kakun, kirjoitatko ohjeen blogiisi ? (Minun näppituntuma on hieman puutteellinen kakkujen suhteen:)
    Hyvää viikonloppua toivotellen
    Nina

    VastaaPoista