perjantai 17. kesäkuuta 2011

Helpoin kukkakranssi ja vierasruoka
Valmiista pajukranssista ja parista hortensian oksasta syntyy nopea ja helppo kukkakranssi. Hortensian oksa leikataan teräväksi ja vain työnnetään/pujotellaan pajukranssin koloihin, niin että se pysyy paikoillaan. Noin 15cm pituinen oksa on sopiva, sillä kukan saa pysymään tukevasti. Oksia voi tietysti kiinnittää niin monta kuin haluaa, vaikka koko kranssin täyteen. Tosin sitten pitää olla aikamoinen pensas, mistä raaskii tähän vuodenaikaan leikata sellaista määrää kukintoja irti. (Syksymmällä ehkä, kun monet hortensialajithan muutenkin leikataan ennen talven tuloa.) Mikä parasta, hortensia yleensä kuivuu myös kauniisti, joten kranssista on iloa hetken aikaa vielä senkin jälkeen, kun kukat alkavat kuihtua. Jätin numero kolmosen paikalleen, koska se oli hauska kontrasti prinsessamaisen utuisille kukille.

Tuolinselkämykselle en taida uskaltaa kranssia jättää. Syömme suurimman osan aterioista keittiössä, joten vanhat tuolit ovat jatkuvassa käytössä. Luulen, että kranssi päätyy koristamaan jotakin vanhoista kaapeista. Sen saa sopivasti roikkumaan avaimesta.

Tänään on vaihteeksi taas tulossa vieraita. Ruokana on lasagnea. Se on nyt jumittunut tämän alkukesän vierasruoaksi. Sitä on ollut tarjolla jo useampaan otteeseen. (Minulla jää usein joku ruokalaji "päälle" ja se tuntuu sitten niin kätevältä tehdä stressittömästi, että kaikki vieraat muutaman kuukauden aikana saavat samaa ruokaa. Sitten meistä ei kukaan kestä enää nähdäkään sitä, ja sitten tulee joku muu vierasruoka, joka jää puolestaan taas "päälle," kunnes sitäkään ei kestä enää kukaan moneen kuukauteen.) Täytynee kohta siirtyä seuraavaan reseptiin, mutta tulkaa käymään ennen sitä, niin ehditte vielä syömään... (Lasagnea ei sitten olekaan tarjolla ainakaan puoleen vuoteen tämän putken loputtua.)

Hyvää viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Ihana kranssi! Hortensiat ovat kyllä kauniita. Sain juuri eilen kimpun vierailta:).

    Kivoja juttuja täällä taas muutenkin !
    -sarita

    VastaaPoista