perjantai 10. kesäkuuta 2011

Pesua vaille valmistaPäättelin, että turha tässä on odotella ikkunoiden puhdistumista. Tämä viikonloppu ei näytä siltä, että saisin niitä pestyä muutenkaan. Asunto on nyt sekä sisältä, että ulkoapäin ryhdikkäämmän näköinen. Ihmeellistä, kuinka paljon pelkät ikkunat vaikuttavat yleisilmeeseen!

Orkidea pääsi takaisin ikkunan eteen. Kaksinkertainen lasi auttaa, ettei ikkunan edessä ole ihan entisenlainen helle. Uskokaa tai älkää, mutta vanhojen ikkunoiden kanssa yhden orkidean lehti paloi jo alkukesästä ihan ruskeaksi. Nyt sisällä tuntuu muutenkin aavistuksen verran hämärämmältä. En tiedä johtuuko se uudesta paksummasta ikkunalasimateriaalista, vaiko siitä, että keskimmäinen ikkuna on nyt yhden ruudun sijasta kaksi ruutua, joten ikkunanpokia on nyt sitten keskellä kaksin kerroin. Ehkä lasilla on jotakin tekemistä asian suhteen, koska kadultakaan ei tunnu näkevän enää akvaariomaisesti sisään.

Viimeisenä kuvana vielä hääpäivänä saamani kukkakimppu. Sopii hienosti yhteen turkoosien ja pinkkien tyynynpäällisten kanssa...

Hyvää viikonlopun alkua!

2 kommenttia:

  1. Minun orkideani saivat myös palovamman viime kesän helteisinä aamuina, vaikka ovat itäikkunalla. Nyt olen laittanut virkatun salusiinin aamupäivän ajaksi suojaamaan lehtiä. Enpä olisi uskonut, että Suomessa on niin voimakas auringon paiste.
    Onhan sinulla kasvillasi suojaruukku varsinaisen kasvualustaruukun päällä?

    VastaaPoista
  2. Meillä tuo ikkuna on myös itään, aamuaurinko ehtii paistaa muutaman tunnin ihan täysillä. On niillä suojaruukut, luulen, että tuo puolen metrin matka lasista auttaa, ettei tule yhtä kuuma kuin ikkunalaudalla.

    VastaaPoista