keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Syksyn muffinssit


Olen etsinyt muffinssitaikinareseptiä. Sellaista, jossa taikina olisi tietyn tuntuista (lue: tukevaa ja kuitenkin kakkumaista) ja tietysti mahdollisimman korkeaksi kohoavaa. Löysin maanantaina internetistä ohjeen, jota hiukan muuttamalla sain aikaan "perusmuffinssitaikinan" kahdelletoista muffinssille.

Perusmuffinssit

100g pehmeää margariinia
2 1/2dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa

Vatkaa margariini, sokeri ja munat, lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Vatkaa hetki kunnolla. Paista 200 asteessa, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Ensimmäisen kerran laitoimme mauksi 100g tumman suklaan palasia ja 2tl vaniljasokeria. Toisella kertaa sitruunaa. (Kuorrutukseksi tomusokeri-sitruunamehu tahnaa.) Hyviä tuli molemmista. Eli makuaineita vaihtelemalla, saa monenlaisia muffinsseja samalla reseptillä.

Ai niin, käytin muffinssivuokaa. Siihen laitetaan paperivuoat sisään (laitoin aina kaksi, jotta päälimmäinen näyttää kirkkaan väriseltä) ja sitten vasta taikina. En tiedä nousevatko muffinssit yhtä korkeaksi ilman metallivuokaa.

Minulla on sellainen tunne, että nyt kun vauhtiin päästiin, meillä syödään tänä syksynä muffinsseja useamminkin... Mitä helpompi resepti, sitä varmemmin se jumittuu käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti