perjantai 8. lokakuuta 2010

Remonttimiehet
Tässä lupaamani valokuvat remonttimiehistä työn touhussa. Projekteja ilmeni hetkessä enemmän kuin oli alun perin sovittu. Lisäksi melkein jokainen työvaihe on tähän saakka paljastanut jotakin yllättävää ylimääräistä rakennuksista. Työnjälki on tietysti ammattilaisen jäljiltä, joten mihin tahansa nämä kaksi koskevat, se muuttuu enemmän kuin 200% edeltänyttä tilannetta paremmaksi.
Toimiston osittain homehtuneen kokolattiamaton alta löytyi vanha mosaiikkilattia. Se ei ole kaikkialta ihan ehjä, mutta se on suurilta osin kuitenkin säilynyt alkuperäisenä. Lattian lopullinen kohtalo ei ole vielä varmuudella selvinnyt, mutta sen nähtyäni en ole voinut lakata kuvittelemasta, miten joku on joskus kauan sitten sovitellut pienenpieniä mosaiikkikiviä kuvion muotoon. Siihen lienee kulunut jonkin aikaa. Rakennus on tuosta kohdin peräisin 1200-luvulta, joten lattiakin lienee aika vanha, vaikkei se ihan alkuvuosilta olisikaan. Jännittävää kuvitella, minkälaisia ihmisiä sen yli on vuosisatojen aikana kulkenut.

3 kommenttia:

 1. Hyvä ihme miten kaunis lattia! Vanha kuin mikä.
  Minä jos saisin päättää niin....

  VastaaPoista
 2. Sitä minäkin, jos saisin itse päättää. Olin ihan innoissani siitä. Toistaiseksi se jää nyt kuulema ensialkuun tarkkailtavaksi. Toivon silti, että se jäisi tarkkailun jälkeen näkyviin. Puhdistus on sitten kuulema projekti itsessään.

  VastaaPoista
 3. Terkkuja rakentajille koto-Suomesta.

  Upea lattia!

  VastaaPoista