keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Kannattava siirtoSain äskettäin hyvän opetuksen. Sellaisen tosin, mitä olen itsekin aina opettanut tytölle ja usein rohkaissut siihen muitakin. Se opetus oli sellainen perusjuttu, että jos jokin asia vaivaa, se kannattaa ehdottomasti ottaa puheeksi. 

Itselläni kului nyt tämän opetuksen soveltamiseen pitkän pitkä aika osittain siksi, että jouduin ensin kuukausi kaupalla miettimään, kannattaako kyseisestä asiasta yleensäkään edes puhua, missä muodossa, missä tilanteessa ja minkälaisella sisällöllä. Sen jälkeenkin vielä mietin pääni puhki ja kysyin lähipiiriltäni monta monituista kertaa, mitä siitä seuraa, ja kärsiikö siitä mahdollisesti joku, jos joskus tulen mainitsemaan asian. Ja lopuksi vielä pohdin useamman kerran, joudunko itse siitä ihan huonoon valoon ottamalla asian esille. Se oli pienin huolista, mutta aika normaaliahan se on miettiä asioita siltäkin kannalta. Yhtäkkiä jonkin aikaa sitten huomasin, että olin alkanut jostakin selittämättömästä syystä tuntea olevani enemmän ja enemmän jollakin tapaa omituisesti vastuussa ja jopa syyllinen itse asiaan. Silloin ajattelin, että nyt tämä on tosiaan saatava kakisteltua ulos, jottei oma ymmärrykseni tilanteesta ala vääristyä. Ajattelin, että nyt on vaan otettava riski ja katsottava miten käy, koska mahdollinen huonokaan lopputulos ei voisi sen pahempikaan olla. 

Lopulta tein niin, että sanoin eräässä sopivassa tilanteessa asiani juuri niin kuin se on yrittämättä sensuroida sisältöä sen kummemmin. Ja niin vain kävi, että ihan yllätyin, että sain vastaani pelkästään rehelliset sympatiat ja huomasin, että asia ei ollutkaan vieras eikä edes sen mittasuhteet olleet ihan ennen näkemättömät. En ehkä ihan nyt niin ollut itsekään ajatellut, mutta yllätyin silti, että asia oli niinkin tuttu, tavallinen ja jopa odotettavissa! Minulle jäi tunne, että oli ennemminkin ihmeteltävää, että en ollut ikinä maininnut sitä ikinä aikaisemmin. Suomalaisesta sisusta ei näköjään aina ole suurta hyötyä eikä odottelu tässä asiassa ainakaan tuonut yhtään lisäpistettä. Se kuitenkin kuormitti niin paljon alusta loppuun saakka, että asian helpottaessa päätin, että tätä opetusta kannattaa hyödyntää seuraavalla kerralla huomattavasti aiemmin. Oli asia mikä tahansa, jos se vaivaa, se kannattaa ehdottomasti ottaa puheeksi. Silloin on jo askelta lähempänä ratkaisua.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti