Tyttö ehdotti isänpäivä kakuksi toscapiirakkaa. Se on sellainen vanha herkku, mikä aina välillä unohtuu moneksi vuodeksi ihan kokonaan, mutta aina kun sitä sattuu leipomaan siitä innostuu uudelleen... ;-) En tiedä, mistä ohje on peräisin, mutta tässä se tulee.
Pellillinen toscapiirakkaa (irtopohjavuokaan menee puolikas määrä)
Taikina:
6 munaa
3dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
150g sulatettua margariinia
1,5dm maitoa
> Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta, margariinia ja maitoa vuorotellen muna-sokerivaahtoon kevyesti vatkaten. Paista 200 asteessa, kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa.
Kuorrutus:
150g margariinia
3/4dl vehnäjauhoa
3dl sokeria
reilu 1dl maitoa
150 mantelilastuja
> Sulata margariini kattilassa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää jauhot, sokeri ja maito. Sekoita tasaiseksi. Lisää mantelilastut ja sekoita kevyesti. Lisää kuuman kakun päälle nopeasti levittäen ja työnnä kakku vielä uudestaan uunin yläosaan (225 astetta) hetkeksi, jotta kuorrutus karamellisoituu ja pinta muuttuu kullanruskeaksi.
---
On Fathers' Day we baked an almond pie. It's an old recipe with loads of sugar and butter. That's why the taste is so good!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti