tiistai 12. maaliskuuta 2013

Valkopyykkiä


Valkoiset sohvan ja nojatuolien päälliset on ihan kohtalaisen käteviä. Aina siihen asti, kun ne pitää pestä... Ei ne sen nopeammin likaannu kuin muutkaan, mutta lopulta on aina pestävä monta koneellista, kun pesemään ryhtyy. Liian täyteen ei voi rumpua täyttää, tai muuten ei voi olla varma, että saa tahrat lähtemään kerralla. Liian täydellä lastilla lopputulos on kyllä turhan ryppyinenkin... Käytän aina valkopyykkiainetta ja vielä pienen määrän valkaisuainejauhetta lisäksi. Melkein kaikki tahrat on aina lähteneet. Nyt on olohuoneessa kaikki vinksin vonksin (ehkä "kaikki" on liiottelua, mutta ainakin "kaikki sohvatyynyt" on vinksin vonksin) ja sohvan päällysten osia pitkin poikin asuntoa kuivumassa. Huomenna on kiva, kun saa puhtaat päälliset paikalleen. Ja sitten on tiukka komento hetken aikaa, ettei heti sotketa niitä... ;-) Se, että päälliset voi pestä tarkoittaa sitä, ettei tarvitse yöunia menettää valkoisen sohvan vuoksi, mutta ei kuitenkaan sitä, että niitä viitsisi olla pesemässä jatkuvasti. Onneksi me ollaan kaikki siitä asiasta samaa mieltä. Ei siis tarvitse ryhtyä poliisimestariksi. ;-) 

Seuraavaksi nojatuolien huput, sitten verhot... Kevään on pakko tulla pian. Yritän ihan epätoivoisesti nopeuttaa sitä tällä valkopyykkimäärällä. Aamulla oli niin hurja liikennekaaos lumen vuoksi, että miehellä meni kokonainen tunti muutaman kilometrin automatkoihin. Tytön koululle ei ollut edes päässyt autolla perille saakka, vaan he olivat joutuneet parkkeeraamaan keskustan toiselle laidalle puiston taakse, että ehtivät ennen kellon soittoa koulun portille... 

Nyt lähden kävelemään töihin. Siellä on iltatilaisuus vaihteeksi. Hyvä saada hiukan raitista ilmaa, kun on päivän istunut tietokoneella kirjoittamassa. Päivän sivumääräsaldo oli ihan ilahduttava.

---
  
Washing the covers for the white couch and having mess in the living room... Fortunately we are all quite careful, so I don't need to do this kind of laundry too often. Though I must admit that I sleep better knowing that the covers can be washed if necessary. ;-) 

We got so much snow last night, that my husband needed an hour to drive just couple of kilometers because of the traffic chaos when he brought our daughter to school in the morning.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti