sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Lauantaiaamuna

...tuli oltua oikein reipas heti aamusta. Meillä on sellainen miehen kotoa peritty tapa, että lauantaiaamun sämpylät haetaan leipomosta. Joskus on kuitenkin kiva leipoa itse, koska täällä ei valitettavasti ole yhtä hyvät valikoimat kuin Saksassa, missä voi valita vaikka parin kuukauden joka lauantaille erilaisen sämpylän. Leivoin skonsseja, koska ne onnistuvat aina niin helposti ja nopeasti. Ohje löytyy täältä. Tein puolentoista kokoisen taikinan, niin niistä tuli hieman tavallista suurempia. 

Vaaleanpunakuvioiset leipälautaset ovat kirpparilöytö muutaman viikon takaa. Olen aika joustava lautasten keräilyn suhteen. Sini-valkoisia on eniten, seuraavana tulevat vaaleanpuna-valkoiset ja tarjoiluastioissa on joitakin vihreäkuvioisiakin... Pesen kaikki vanhatkin käyttölautaset tiskikoneessa. Ajattelen, että ne kestävät sen aikaa kun kestävät. Muuten tavara vaan kertyy käyttämättömänä kaappien täytteeksi, eikä niistä ole iloa ollenkaan. Tietysti olen varovainen niiden astioiden kanssa, mille en usko löytyvän helposti vastinetta. Sellaiset erityisemmät astiat taas on helppo pestä käsin, kun suurin osa muusta tiskistä menee koneeseen. 

---

I started the Saturday morning with baking some scones. My husband usually gets Saturday morning breakfast rolls from the bakery. Sadly though, there is not so much choice here as in Germany. Self-made scones and rolls give bit more variety. The little plates are some of my last charity shop findings. I don't seem to be able to decide what color I should go for - blue or red... Until I can make up my mind, I better go for both. It is very good logic, isn't it? ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti