keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ihan helppoa

Täällä on meneillään peruskoululaisten krookusloma, eli paikallinen "hiihtoloma." Tyttö oli tänään mukana etiikan tunnilla. Tuntia ennen hän kysyi, mitä etiikka oikein on. Kerroin, että se on miettimistä, mikä on oikein ja mikä väärin. Siihen tyttö sanoi: "Sehän on ihan helppoa. Sen mäkin jo tiedän. Viimeksikin, kun mä olin mukana, mä tiesin jo ihan kaiken, mitä sä opetit. Eikö täällä opeteta mitään sen vaikeampaa?" On se niin suloinen, että. Tietäminen vähenee iän myötä, mutta onneksi SITÄ ei tarvitse tietää silloin, kun vielä tietää kaiken. Tuo ikävaihe, kun kaikki sujuu ihan leikiten, on ihan mahtava. 

Huomenna on avoimien ovien päivä. Odotan uteliaana, kuinka paljon vierailijoita, lue: mahdollisia opiskelijoita, saapuu paikalle!

---

It's time for school holiday. My daughter accompanied me to the ethics lesson today. Before I began she asked what ethics actually is. When I explained that it is discussing what is right and what is wrong, she said: "That's so easy. I know it already. Last time I was in the class with you, I also knew already everything you said. Do you ever teach anything more difficult here?" She's cute, isn't she? I have a feeling that one knows less and less when one grows older. I am happy though that one does not need to know THAT yet, when one feels that one knows everything. There is something adorable in that phase of mastering everything with total easiness. 

Tomorrow we have open doors. I am looking forward to see how many visitors, read: potential students, will show up!   

3 kommenttia:

 1. Herttaista! Mukavia lomapäiviä tyttärelle, ja hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 2. Jälkikasvu on aina edeltäjäänsä edellä, hyvä niin. :)

  VastaaPoista
 3. Nina: Kiitos kovasti, lomaviikko meni kivasti, vaikka joutuikin kulkemaan osan aikaa mukana.

  Anonyymi: Niinhän se on! Etumatka vaan kasvaa... ;-)

  VastaaPoista