maanantai 14. tammikuuta 2013

Kalenteri

Yleensä tapanani on ostaa kalenteri vasta sitten, kun ne tulevat alennukseen... Mikä järki on maksaa täyttä hintaa sellaisesta, jonka pian saa puoleen hintaan? Tänä vuonna tuntui kuitenkin muistin toiminta niin hajanaiselta, että kävin ostamassa kalenterin vaikkei niiden hintoja oltu vielä pudotettu. Kaupassa ajattelin, että onneksi tulin, koska valinnanvaraa ei ollut enää nimeksikään. Muutama ehto kalenterille nimittäin on. On oltava kuukausisivu, jotta näkee kuukauden kerralla. En jostakin syystä hahmota aikaa niin hyvin, että selviäisin pienemmällä näkymällä sujuvasti. (Huomasin tuon heikkouden vasta sitten, kun olin mennyt saksalaisen kanssa naimisiin... Tuli varmasti joku paniikin tunne, kun toinen osasi kevyesti luetella kaiken olennaisen ulkomuistista puoleksi vuodeksi eteenpäin.) 

Yhdellä sivulla kalenterissa on oltava ainakin yksi kokonainen viikko. Eli unohdetaan ne kalenterit, joissa on vaikka päivä tai pari per sivu. Ne on kauniita kyllä, mutta sitten mun elämä pilkkoutuisi liian pieneksi... En varmaan hahmottaisi enää edes viikon mittaista aikaa. Hiukan pitää olla merkinnöille tilaa, mutta ei sillä tavalla, kuten lääkärin muistikirjassa, jossa tunnitkin on jaettu puolikkaisiin... Silloin ei kiireen tunne loppuisi ikinä, vaikka todellisuudessa järjestän päivät mielessäni aika lailla sillä tavalla. Mutta tuntuu paremmalta, ettei ne ole kalenterissa niin. Tila muille muistiinpanoille ja -listoille on plussaa, mutta se kyllä yleensä sopii, jos kalenterin reunoille tai kuvituksen päälle mahtuu raapustamaan ylimääräiset jutut. Kalenterin on oltava mukana kannettavaksi sopiva, joten kokoa ja painoa ei saa olla liikaa. Ai niin, ja sivut eivät saa kuultaa läpi, eikä olla liian sekavat muutenkaan. Eikä keltaiset. Näillä vaatimuksilla saa etsiä normaalihintaisistakin kalentereista aika pitkään. 

Aikani etsittyäni löysin sopivan. Väri ei ihan miellyttänyt, mutta sisäosaan ole oikein tyytyväinen. Vasemman puoleisella sivulla on kokonainen viikko ja oikeanpuoleinen on muistiinpanoille. Kaikki hyvin. Aika on hallinnassa. Ainakin kalenterin osalta.

----

I bought an agenda for 2013. I prefer to have one week per page, because I have difficulties to perceive the organization of the time ahead. (I blame my sweet German husband for it, because I never realised I had this problem before marrying him. I must have got some kind of panic in finding out that he is able to list all essential dates at least half a year ahead just out of his memory. It's incredible, isn't it?) This agenda that I found has always one week on the left and an empty page for notes on the right. Perfect. I was too late to get a prettier cover though. The dark brownish bronze tones are not really what I imagined, but the layout inside was definitely a good choice. Time is now under control. At least what comes to the calendar.  

1 kommentti:

  1. Onnea uudelle Kalenterille! hienoa että löysit sellaisen, jota olet etsinyt! Minullekin kalenteri on tärkeä, sen tulisi täyttää tietyt toivomukset~ löysin Cartesio kalenterin toissa vuonna, ja olen sen tilannut jo lokakuussa netistä. Nahkakansi, kätevä suht. pieni koko, ja juuri se viikon näyttö kerrallaan :)
    Mukavata viikkoa!

    VastaaPoista