torstai 6. joulukuuta 2012

Adventtikynttilät ja Suomi-esitys

Pääsinpä taas tietokoneen ääreen. Lähdin sunnuntai-iltana käymään Suomessa. Tulin perille puolilta öin ja lähdin takaisin aikaisin keskiviikkoaamuna. Sattui hurjan kylmät säät. Ajattelin jo, että palaan varmaan takaisin keuhkokuumeessa vähintäänkin, kun eihän täkäläiset talvivarustukset lähempänä kahtakymmentä pakkasastetta oikein toimi. Ei onneksi kuitenkaan tainnut käydä mitenkään, vaikka takaisin tullessa lentokoneessakin oli niin kylmä, että melkein leuat kalisivat... Se taisi olla aamun ensimmäinen lento sille koneelle.

Ehdimme sunnuntaina kuitenkin juhlia ensimmäistä adventtia. Tänä vuonna kynttelikön totetus oli hyvin yksinkertainen. Leikkasin porosta jääneestä, valkoiseksi maalatusta pahvista neljä sydäntä. Liimasin kiiltokuvat päälle ja solmin sydämet lasipurkkien ympärille. Ajatella, että parin päivän kuluttua saa sytyttää jo toisenkin kynttilän!

Tytöllä on tänään itsenäisyyspäivään sopien esitelmä Suomesta koulussa. Mukana on sinivalkoisen lipun lisäksi Muumi-filmin pätkä, kuvakirjoja, kuvia ilveksestä ja saimaannorpasta, maisemista ja Niinistöstäkin. Tarjottavaksi on Marianne- ja Dumle-karkkeja ja loppuun arvottavaksi Lauantai-pussi. Ai niin, päähän hän halusi ylioppilaslakin, joten kaivettiin se sitten kellarin kätköistä. Sen lippiksenhän saa Suomessa koulun päätteeksi. ;-) En auttanut ideoinnissa muuten kuin ilveksen ja saimaannorpan kohdalla, kun joitakin eksoottisia eläimiä tarvittiin, joten esitelmä olisi sisällöltään aika hauska ulkosuomalaisen lapsen näkemys Suomesta analysoitavaksi. Eilen illalla ehdin onneksi vielä kuulemaan kenraaliharjoituksen ja tuomaan sen Lauantai-pussin.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Suomi-fiiliksissä mennään täälläkin... 

---
Here are our advent candles. This time very simple combination of marmalade glasses, white candles and cardboard hearts with little angels... 

Today is the Finnish Independence Day. I just came back from Finland yesterday, so I missed all the festivities. It was chilly there, -18 celcius degrees!  

2 kommenttia:

  1. Tyttären Suomi-esitelmä on varmasti ollut kohokohta koululaisille!
    Kaikkea hyvää teille kaikille ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, tytöllä oli mennyt Suomi-esitys oikein hyvin ja kehuja oli tullut paljon. :-)

    VastaaPoista