tiistai 25. joulukuuta 2012

The AfterEight cake

Ennen joulua näin jossakin piparminttukakkureseptin. Se kuulosti herkulliselta, joten testasin reseptin ajoissa, jotta joulukakku onnistuisi varmasti. Alkuperäinen resepti löytyy Sweetapolita blogista. Kakku on todella makea Amerikan tyyliin. Siksi tein vain puolikkaan taikinan ja täytteen. Paistoin kakun siis vain yhdessä irtopohjavuoassa, joka oli halkaisijaltaan 22cm. Kakusta tulee todella kuohkea ja kevyt, joten kannattaa uskoa leivinjauheen ja soodan määrää. Ja myös vatkata yhtä pitkään kuin ohjeessa sanotaan.

Täytteen suhteen muutama korjaus. Täältä ei löytynyt piparminttuesanssia, mutta se ei haitannut ollenkaan. Täytteessä saa hurisuttaa ensin voita, ja sittemmin vielä koko seosta, sähkövatkaimella käden melkein kipeäksi, mutta se kannattaa, koska sitten täytteestä tulee ihanan kuohkea. Rapeita piparminttukarkkejakaan en löytänyt kaupasta, joten korvasin ne paketillisella AfterEight-suklaita, jotka pilkoin palasiksi. Jaoin täytteen kahteen osaan. Sekoitin puoleen täytteestä AfterEight-palasia. Laitoin sen sekoituksen kakun väliin. Loput täytteestä levitin kakun päälle ja ripottelin siihen loput AfterEight-suklaat pieninä palasina. Mariannekarkkimurska olisi varmasti myös ollut hyvää, mutta luulen, että koska esanssi puuttui AfterEightien täytemössö oli tarpeeksi vahvasti piparminttuista. (Yksi huomaamisen arvoinen seikka on esanssien suhteen se, että ne ovat aika eri vahvuisia koostumukseltaan eri maissa, joten amerikkalaisia määriä tuskin kannattaa taikinaan kaataa... Purkin kyljestä saanee paremmman "suurinpiirtein tiedon," kuinka monta pisaraa kannattaa taikinamäärään laittaa.) Melkein unohtui mainita, että laitoin täyteseokseen hiukan vihreää karamelliväriä. Apulainen nimittäin tykkää, kun on hiukan muuta kuin valkoista kreemiä.

Lopputulos on ihan erinäköinen kuin alkuperäisessä ohjeessa, mutta ei se haittaa, koska kakku maistuu ihan hurjan herkulliselle...

---

I found a peppermint cake recipe in Sweetapolita blog. I did few things differently, because I could not find all the incredients. I replaced the peppermint extract and the peppermint candies by one package of AfterEight chocolates cut in small pieces. The cake seemed so huge, that I made only half of the dough and frosting, too. I baked it in one spring form (diameter of 22cm). The result is a really delicious and moist cake, but the outlook is so different that one can hardly recognize the original recipe... ;-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti