lauantai 30. heinäkuuta 2011

Rahansäästöalet

Lähdimme aamulla kaupungille kesäalen viimeisenä viikonloppuna toivossa löytää minulle uudet silmälasit. Silmälääkäri sanoi, etten tarvitse enää pluslinssiä. Aika helpotus! Plussa meinaa nimittäin välistä tehdä hulluksi, kun linssi tuntuu aina likaiselta, vaikka se olisi puhdas, kun kaikki pienetkin pölyhiukkaset heijastavat eri tavalla. Silmälasikaupoissa ei ollut liikaa ihmisiä, mutta alennukset olivat niin naurettavan pienet, että päätin odottaa muita tarjouksia, joita taatusti tulee jo muutaman viikon kuluttua alennusmyyntien loppuessa. Täällä silmälasikaupoissa on aina meneillään jotakin alennustarjousta. Sitten on taas enemmän valinnanvaraakin ja ehkä tiedän paremmin, minkälaiset haluaisin.

Erittäin taloudelliseksi tuli shoppailu muutenkin. Normaali määrä ihmisiä on mukavaa, mutta jos jokainen tuuppii ja jonottaa nenä kiinni edellisen niskassa, shoppailu käy hiukan liian totiseksi. Ja sitten oli niitä -70% aletankoja, mutta kaikessa mitä sovitin oli selvä selitys, miksi ne olivat joutuneet sellaiseen tankoon. ;-) Sattui vielä harmaa, kylmä päiväkin ja kauppoihin oli tullut syysvaatteita, joten alennuksessa olevat kesäiset hellevaatteet tuntuivat hiukan tuhlaukselta. Yhdet kengät olisin ostanut, jos ne olisivat olleet tummemmat. Vaaleat kengät heinäkuun lopussa eivät enää tuntuneet järkevältä ostokselta. Niin nätit kuin ne olisivat olleetkaan, tunnen itseni sen verran hyvin, että jo elokuun lopussa sateisena päivänä ajattelen, että ne ovat liian kesäiset.

Pääsin tänään syystunnelmiin ostamatta mitään... Ensi viikolla on lämmintä luvassa, joten ehkä kesäfiilikset vielä palaavat. Syytä olisi, koska heinäkuun loppu on liian aikainen alotus syksylle, joka on muutenkin kaikista pisimmältä tuntuva vuodenaika.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti