perjantai 2. heinäkuuta 2010

Vuoden kuumimman päivän aamunaTästä päivästä odotetaan tulevan vuoden kuumin. Vielä, kun ulkona hiukan pystyi olemaan, söimme aamupalaa parvekkeella. Tyttö söi jääkaappikylmiä kirsikoita, minä galia-melonia ja voileipää. Löysin eilen marketin leipälokeroista ihan hyvää kokojyväleipää, taisi olla itse spelttiä mukana ja hiutaleita päällä. Parasta, mitä olen äskettäin onnistunut löytämään. Persiljaa otin kukkaruukusta. Ihmeellistä, miten se raikastaa voileivän peruspäälliset.

Tyttö pyysi, että harjoittelisimme samalla lauseenjäsennystä. Verbit on kuulema joskus vaikeita erotettaviksi. Kaikki lauseet onnistuivat ihan hyvin. Toivottavasti verbit jäävät hetkeksi syrjään, on sentään koulujen kesäloma. Lomalla riittää, jos osaa taivuttaa oikein sanat "uida" ja "syödä" suomeksi. Lisäksi minä lennän, sinä lennät, hän lentää, me lennämme, te lennätte, he lentävät ja lennetään, on tietysti eduksi.

Vielä muutama työjuttu ja sitten lomaillaan. Me lomailemme. Toivottavasti tekin.

2 kommenttia:

 1. On kuuma, totta vie!
  MEillä sisällä 30, ulkona varjossa nyt 35.
  Aurinkoon panin mittarin hetkeksi....45. Huh.

  Lennämme myös. Koko porukka tänä vuonna. Ei kyllä ihan vielä kuitenkaan.

  VastaaPoista
 2. Samaa luokkaa täällä, eikä ilma vaihdu ollenkaan. En tiedä on kuumempi ulkona vai sisällä, mutta kylmä ei tosiaan pääse nyt yllättämään. Leikkikaveri tuli iltapv ajaksi, mutta tuntuu olevan aikamoista säätöä. Ehkä säällä jotakin tekemistä senkin kanssa.

  Kiva, että pääsette yhdessä reissuun. Toivottavasti odotteluaika kuluu nopeasti.

  VastaaPoista