perjantai 17. heinäkuuta 2009

Ihana luonto / Beautiful nature
On se Suomi vaan niin ihana!

Autoa ajaessa tuntuu, että metsä ei lopu ikinä. Taloja taas on niin harvakseltaan, että jos jäisi tien päälle, niin saisi kävellä jalat rakoille, jos ajattelisi hakea apua seuraavasta talosta... Luonto on täällä niin puhdas. Toivottavasti säilyy sellaisena myös jälkipolville.

Yhtenä päivänä silkkiuikku ui poikasineen vastarannalla, toisena päivänä sammakko istuskeli mökin pihalla. Oravakin kävi kyläilemässä lasten puumajassa ennen kuin katosi katajaan. Nostalgista - ihan oikeita luonnoneläimiä! Inhoan kyllä sammakkoja. Joskus ne tulevat mökkisaunaan sisällekin. Kannattaa katsoa jalkoihin, kun siellä kylpee.

Luonnonvaraiset eläimet näyttävät kuitenkin häiritsevän vähemmän, kuin esimerkiksi se meidän naapurin Kiljukaula-Aasi. Senkin jos päästäisi vapaaksi, niin se saattaisi olla aamuisin hiljempaa. Tai ainakin se menisi jonnekin muualle kiljumaan - ei sillä niin hauskaa siinä naapurin aitauksessa ole, että se siihen jäisi, jos vapaaksi pääsisi. Itseasiassa saattaisin kiljua minäkin, jos minut aitaukseen teljettäisiin.

Oh, how beautiful Finland is! The forrest never ends. There are so few houses, that if the car breaks and you think to ask for help from the next house, you'll probably walk until you get blisters at your feet. The nature is still so clean. I hope it will be preserved to the next generations. At the cottage we saw a bird family floating by one day. Another day a thick frog took a break in the garden. A squirrel made a visit to the kids' wood house. Rather nostalgic - free animals in the free nature... I actually hate the frogs though. They even come inside the sauna. You better watch your feet while bathing. It seems to me that the animals in the nature disturb less than the animals such as our neighbours' crazy donkey. Helping it to escape, could make him silent in the mornings. Well, at least he'd go somewhere else to scream.

2 kommenttia:

  1. Moi. I'm looking forward to also enjoy soon this nature and get the same experience. The pictures bring me already into the mood. Very nice. Your husband greeting our neighbour donkey :)

    VastaaPoista
  2. Heips! Sammakoista puheen ollen, mut yllätti yksi ihan sisätiloissa ja keskellä yötä, loikkasi vaan kylppäristä vastaan...no se oli tullut avoimesta ovesta ja onneksi ei loikannut peiton alle, sängyn alle kylläkin ja sieltä katseli mua isoilla silmillään, saatiin sitten se kiinni ja vietiin ulos. ..tämä tapahtui jokioisilla. T. Sarita

    VastaaPoista