maanantai 6. heinäkuuta 2009

BBQ:n kaveriksi - 2

Tein tänään lihavartaiden seuraksi papusalaattia. Tyttö sanoi, että voitaisiin syödä kokonainen viikko samaa ruokaa. Kuvittele, jos saisin samanlaisen kehun jollakin perunaruoalla. Luulen, että pyörtyisin yllätyksestä.

Papusalaatti

450g papuja (leikkaa päät pois ja keitä lähes kypsäksi)
1 punainen paprika (leikkaa suikaleksi)
3 kevätsipulia (silppua ohuiksi renkaiksi)

Papujen kypsyessä laita paprikasuikaleet ja keväsipulirenkaat salaattikulhoon. Lisää reilusti suolaa ja pippuria, oliiviölyä ja tummaa balsamicoa. Lisäksi laitoin metsämarja- balsamicokastiketta, siinä on makeahko etikkainen maku. Kun pavut ovat kypsiä huuhtele ne kylmällä vedellä nopeasti ja lisää salaattikulhoon. Lisää suolaa, pippuria, öljyä ja balsamicoa ja balsamicokastiketta maun mukaan. Murskattu valkosipulinkynsi olisi myös hyvää sekaan, mutta minulta oli valkosipuli lopussa. Salaatti voi seistä jonkun aikaa huoneen lämmössä ja maku syvenee.

Se metsämarja- balsamicokastike on paksuhkoa, tummaa siirappimaista ainetta. Yhdet vieraat toivat sen alkukesästä tuliaisena. Sitä voi käyttää sekä suolaisiin, että makeisiin ruokiin ja jälkiruokiin. Hauska uusi tuttavuus.

Nyt on taas vatsa täynnä. Laihtumaan ei päästä, mutta ainakin voimme lohduttaa itseämme sillä, että oliiviöljyä suosivat ihmiset eivät kuole niin helposti ainakaan sydänkohtaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti