maanantai 18. toukokuuta 2015

My miniature vase, Chicken Rosso and Brownies

Ostin äskettäin pari minimaljakkoa. Vaaleanpunaisia... Ehkä olisin ostanut vihreitä tai turkooseja, mutta ne oli jo myyty loppuun. Lakastuneesta äitienpäiväkimpusta nappasin vielä talteen muutaman oksan viikonlopuksi, kun oli illallisvieraita tulossa. Ruoasta ei ole valokuvia, mutta laitan tähän silti hiukan ohjetta.

Chicken Rosso (6-8hlöä)
 
8 kananrintafileen mausteeksi suolaa, pippuria ja Santa Marian Pasta Rosso-maustesekoitusta. Kaikkea reilusti. Anna marinoitua muutaman tunnin ajan oliiviöljyllä voidellussa uunivuoassa. Laita kanafileiden päälle ainakin kolme valkosipulin kynttä lastuina, reilusti tuoreen timjamin lehtiä ja kourallinen tuoretta basilikan lehtiä pieninä suikaleina (saksilla saa helposti leikattua). Sitten kaksi kourallista pieniä tomaatteja puolikkaina. Tässä kohtaa voi vielä lisätä hiukan suolaa ja pippuria, jos siltä tuntuu. Lopuksi vielä 250g gratiinijuustoraastetta, johon on sekoitettu punaista pestoa muutama reilunkokoinen ruokalusikallinen. Levitä seos kanan ja tomaattien päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia ja vielä 175 asteessa n. 25 minuuttia (tai kunnes kana on kypsää, mutta ei kuivaa). Tähän ei välttämättä tarvitse muuta kuin salaattia ja patonkia seuraksi, mutta kyllä esim. tagliatelle-pastakin tai vaikka gnocchit käy ihan hyvin.

Se oli sellanen jonkin aikaa sitten itse keksimäni resepti, mutta tein jo toistamiseen, kun maistui niin hyvälle. :) Ai niin, jälkkäriksi oli se perinteinen brownies, vaniljajäätelö ja mansikat... että nyt voidaan taas ottaa hiukan kevyemmin tämä alkuviikko, heh!

Hauskaa alkuviikkoa! 

----

I bought two little vases lately. In baby pink, although light blue or green would have probably been more of my colors had I still had a choice. Some things are sold faster than others... We had dinner guests this weekend so I did rescue few stems of flower from my Mother's Day bouquet. I did not manage to photograph the food, but here's a brief recipe for it.

Chicken Rosso (6-8 persons)

Take 8 chicken breast fillets and sprinkle salt, pepper and quite a bit of Santa Maria Pasta Rosso spicy mix on them. Place them in the ovenproof dish for an hour or two. Slice at least 3 cloves of garlic and spread them over the chicken. Add handful of fresh thyme leaves and handful of shredded basil leaves. Cut two handfuls of snack tomatoes into halfs and spread them over the chicken so that everything is covered. Add some salt and pepper if you like. Mix 250g of grated gratine cheese and 3 heaped tablespoons of red pesto and spread the mix over the tomatoes. Bake in 200C ca. 10 minutes, and then 175C ca. 25 minutes, or until the chicken is ready, but yet tender. We ate it with salad and garlic bread, but you can as well cook some tagliatelle or gnocchis to accompany the chicken.

Own recipes turnout often even too simple to describe, but I made this already second time, because we all liked it. :) What was our dessert then? Traditional brownies, with vanilla ice creama and strawberries... I guess we'll better eat bit lighter now that it's Monday again, hah! 

Have a happy beginning of the week!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti