tiistai 30. huhtikuuta 2013

Friends, cupcakes and flamingos

Sunnuntaina meillä oli siis porukkaa. Opiskelijoita ja kollegoja, joista jokainen sopi siihen nimikkeeseen jollakin tavalla... Kaikki tekevät jollakin tapaa samanlaista työtä, mutta kukin omalla tavallaan ja omalla sarallaan. Sellainen laaja määritelmä on hyvin toimiva. Se todettiin, kun pidettiin pieni kuulumistenkertomiskierros. Oli kiva, kun jokainen kertoi missä on menossa ja mitkä ovat tämän hetkiset haasteet. Kierroksen lopuksi varmasti jokaista hiukan ihmetytti, mitä kaikkea täällä voikaan tehdä. Kävi aika selväksi, että jos sydän on oikealla paikalla, niin voi toimia missä roolissa vain.

Leipomukset onnistuivat hyvin, vaikka uunipellin kokoisen marengin paistamista hiukan jännitinkin. Vappu kun sattui olemaan lähellä, paistoin melkein kuusikymmentä munkkia. Tyttö auttoi sokeroimisessa, joten se sujui yllättävän kätevästi. Käytän aina friteerausöljyä paistamiseen. Cupcakes resepti löytyy täältä. Ja mansikkakakku oli periaatteessa tälläinen, mutta kolminkertainen kooltaan. (Marenkipohjaan en laittanut ihan kolminkertaista määrää sokeria ja sitruunakiisseliä meni tasan yksi kokonainen annos.)

Meinasi ihan unohtua ne flamingot. Ikeasta löysin kesäisiä lautasliinoja. Mustat pilkut ja vaaleanpunainen flamingo ovat hauska yhdistelmä.     

---

We had a full house on Sunday afternoon. There were students and colleagues in a wide sense of the word... Everybody's work relates to the same area somehow, but often rather surprisingly. :-) Happily all baking turned out fine. Here is a recipe for the cupcakes. Besides we made some doughnuts and a huge strawberry pavlova. And the flamingos. Those were on the summer napkins from Ikea. I love them!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti