torstai 20. syyskuuta 2012

ParvekkeellaOstin kesäkukat parvekkeelle vasta lomilta palattua. Ajattelin, että se on aina aika rasite kenelle tahansa, jos loman ajaksi sattuu helteiset viikot ja joku joutuu päivittäin käymään kastelemassa naapurin kukkia. Tänä kesänä ei ollut helteitä juurikaan ollut, mutta olin silti tyytyväinen, että ei tarvinnut sisäkukkien lisäksi pyytää muuta apua. 

Elokuun puoliväli tuntui liian aikaiselta kanerville, joten ostin suuren krysanteemin. Niitä saa täällä parilla, kolmella eurolla. En tiedä, kuka niiden kasvattamisesta ja myymisestä siihen hintaan yhtään hyötyy, mutta asiakkaan kannalta se on tietysti oikein hyvä juttu. Tämä krysanteemi oli talven kestävä, joten nyt on joinakin kylminä öinä vain kukkien väri tummentunut. Parveke on paremminkin avonainen terassi. Aika viileä paikka siis yöllä syysaikaan. Pinkki ruutuliina on Ikean kerniä. Hyvin se on kestänyt, vaikka on koko kesän ollut ulkona säässä kuin säässä.

Sain kirjoitushommien osalta työjutut tältä päivältä jo purkkiin. Aurinko paistaa ihanasti, joten parvekkeella olisi hyvä vielä lueskella työjuttuja, ellei flunssa niin kiusaisi. Parasta lueskella sisällä. Käytettyjen nenäliinojen ja juotujen teekupillisten lukumäärästä ei ole mitään tietoa, molempia on kulunut oikein urakalla... Huomiseksi toivon kirkaampaa ääntä ja hengityskelpoista nenää, jotta saan opetettua köhimättä.  

---

I bought the summer plants for the balcony this year only after having returned from the holiday. The chrysanthems are really cheap here. The color seems only to get deeper as the temperatures drop low at the night. The table cloth is bought at Ikea. It has stayed in good shape in spite of being permanently left outside. The sun is shining today. I'd love to go out and read at the balcony. However, I've got a horrible flu, so I better stay inside and admire the beautiful weather from inside...  

1 kommentti:

  1. Kauniit värit - krysantiimin herkkä vaaleanpunainen ja kurpitsan kirpakka vihreä!
    Toivottavasti äänesi kesti opetuksen - toivottavasti nyt viikonloppuna voit levätä, että kehokin saa restituutiota ja vilustuminen menisi ohi. Minunkin on jonkinlainen nuha-virus iskenyt - jospa villasukat ja tee helpottaisi :-)

    VastaaPoista