tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kevät tuli

Ai että miten ilahduin, kun lopulta pääsin flunssan jälkeen kävelylenkille ja tällaisia puita tuli muutama vastaan! En tiedä, mikä puu tämä on, mutta kauniit kukat joka tapauksessa. Narsissit tulevat muuten ihan kohta myös. Siellä täällä näkee jo yksittäisiä avautuneita, mutta luulen, että jo ensi viikolla saa niistäkin kuvia, kun isommat kasvustot alkavat kukkia. Narsissin nuput ovat hiukan tylsiä kuvattavia. Kunnon kuvia tulee, kunhan vain kukat avautuvat isommissa ryhmissä.  

Etsin muuten tänään kameraan toista objektiiviä. Nyt on alkanut tylsyttää kännykällä kuvaaminen, niin että kaipaan jos tosissani oikeaa kameraa. No, toista objektiivia ei löydy enää mistään. En tiedä, mikä sen kohtalo on ollut, koska meiltä ei yleensä häviä ikinä mikään. Miehen kanssa meillä molemmilla kun yleensä on ihan selkeä ajatus siitä, mihin mitäkin laitetaan talteen. Vaikea siis kuvitella, että objektiiviakaan olisi laitettu kovin ihmeelliseen paikkaan. Loogisinta olisi ollut, että se olisi ollut kamerakassin sivutaskussa, mutta hämärästi muistan, että kerran yritin laukkua keventää jonnekin lähtiessä ja jätin ylimääräisen objektiivin kotiin. Sen jälkeen siitä ei ole mitään muistikuvaa. Meille tyypillistä kyllä olisi, että se löytyisi jostakin järkevästä tallesta. Koko parin kymmenen yhteisen vuoden aikana meiltä on vain muutaman kerran hävinnyt mitään, että ei tämä nyt mikään katastrofi ole. Jouduin nyt kuitenkin käymään kaikki mahdolliset kaapit läpi kotona ja mies tarkisti pikaisesti kellarin... Hm, ei objektiivia missään, mutta molemmat olemme varmoja, että sellainen tuli aikoinaan kameran mukana. Täytyy jatkaa etsimistä huomenna ja toivoa, että jonkinlainen muistijälki palautuisi... 

Syy objektiivin etsimiseen oli, että ajattelin, että hyvällä tuurilla tarkennusvika voisi olla vain objektiivissa, eikä kameran rungossa. Saisin sen itse tarkistettua objektiiviä vaihtamalla. Tulisi halvemmaksi paikallistaa ongelma itse ja viedä kamera sitten vasta huoltoon, jos vika oikeasti on rungossa. Veikaanpa nimittäin, että kukaan ei suostu paikantamaan ongelmaa ilmaiseksi, vaan jo pelkästä tarkistuksesta joudun todennäköisesti maksamaan muutaman kympin. Tylsä maksaa sellaisesta, minkä pystyisi itsekin tarkistamaan. Ja muutenkin, jos hyvällä tuurilla vika olisikin vain objektiivissa, niin se olisi paljon halvempi ostos uusittavaksi kuin koko setti. 

Sellaista se. Näköjään loogisiltakin säilyttäjiltä joskus katoaa jotakin. Ei varmaan auta muuta kuin todeta, että ihan täysin aukoton ei meidänkään systeemi taida olla, vaikka toisiamme aina olalle taputellaankin tavaroiden järkevästä järjestyksestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti