maanantai 7. syyskuuta 2015

Our easy dinners #3


Iltaruoan vuoro. Keitin tänään oman versioni minestrone-keitosta ja paistoin sen kyytipojaksi pellillisen pitsataikinaa. Tein ison kattilallisen, kooltaan ehkä jotakin 7-9 annosta.

Our easy dinners #3: Minestrone-keitto ja pitsaleivät

Kaadoin kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuumensin sen. Siinä välissä pilkoin kaksi porkkanaa, kaksi valkosipulin kynttä ja kolme sellerin vartta pieniksi kuutioiksi ja siirsin palat kattilaan. Pesin kaksi kourallista vihreitä papuja ja paloittelin ne sentin mittaisiksi paloiksi ja lisäsin kattilan nekin. Tuoreet tomaatit olisivat sopineet tähän hyvin, mutta nopeutin ruoan valmistumista kaatamalla kaksi purkillista tomaattimurskaa ja pari ruokalusikallista tomaattipyrettä tehosekoittimen kannuun. Surautin ne hiukan sileämmäksi ja kaadoin soseen vihannesten päälle. Lisäsin suurin piirtein saman verran vettä. Sitten vain suolaa, pippuria ja hiukan kasvisliemijauhetta. Oregano olisi ollut hyvää, mutta sitä ei nyt sattunut olemaan. Annoin keiton kiehua hetken aikaa ja sitten lisäsin vielä yhden kesäkurpitsan kuutioina. Pienensin lämpöä ja annoin hautua valmiiksi. Sillä aikaa tein pitsataikinan ihan perinteisesti, eli 250ml vettä, 20g hiivaa, teelusikallinen suolaa, teelusikallinen sokeria ja kolme ruokalusikallista oliiviöljyä ja sopivasti jauhoja. Taputtelin sen suoraan leivinpaperin päälle, annoin kohota hetken aikaa, ripottelin hiukan jauhoja päälle ja paistoin 225 asteessa. Kun pitsapohja oli paistettu, lisäsin vielä purkillisen valutettuja kidney-papuja keiton sekaan lämpiämään. Hiukan lisää suolaa ja pippuria ja se oli siinä. Helppoa, mutta maistuvaa.

Ostoslista:
porkkanaa
varsiselleriä
vihreitä papuja
valkosipulia
tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
kesäkurpitsa
purkillinen kidney-papuja
pitsataikinaan: jauhoja, hiivaa

Vakkariaineksina:
suola, pippuri, oregano, oliiviöljy, kasvisliemijauhe tai -kuutio, sokeri

----

The first easy dinner this week is my version of minestrone soup. I decided to bake some pizza dough to it, to add some interest to the simple vegetable soup. I made a large pot of it, perhaps 7-8 portions. 

Our easy dinners #3: Minestrone soup with pizza bread

I diced two carrots, three stems of cellery, two gloves of garlic and two handfuls of green beans. Meanwhile I heated few tbs of olive oil in a cooking pot and threw the vegetables in and sautéed them for few minutes. Fresh tomatoes would have been great to use here, but I took a shortcut and poured two cans of diced tomatoes and 2tbs tomato puree into a mixer in order to get the texture bit smoother. I added the tomato mix and about the same amount of water to the vegetables and seasoned it with salt, pepper and some vegetable bouillon powder. Oregano goes perfectly with this, but I had none at home... I allowed it boil properly for few minutes and then turned the heat down and added diced courgette. Meanwhile I made a simple pizza dough with 250ml warm water, 20g of fresh yeast, 1tsp of salt, 1tsp sugar and 3tbs of olive oil. Once those where mixed I added enough flour to make a bouncy dough. Using hands I spread the dough on a baking sheet, allowed it to rise for perhaps 10 minutes, shifted some flour on the top and baked it in 225 Celsius degrees. Once pizza bread was ready I added a can of drained kidney beans to the soup and waited couple of minutes for them to warm up. Bit more salt and pepper if necessary, and that's it! So simple but so tasty.

Shopping list:
carrots
cellery
garlic
green beans
2 cans of diced tomatoes
tomato puree
courgette
can of kidney beans
For the pizza bread: yeast, flour

Regulars:
olive oil, salt, pepper, vegetable bouillon powder/cube, sugar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti