Lauantaina tuli yllätysvieraita, joten yritin keksiä jotakin iltaruokaa, mihin ei tarvitsisi ostaa/avata yhtään uutta purkkia. ;) (Tavoitteena ei siis ollut mikään muu kuin yksinkertaisesti saada sekä pakastin, että jääkaappi tyhjäksi ennen lomalle lähtöä.) Hiukan pinterestiä selailin, ja sieltä löysin sellaisen reseptin paistetulle kanalle, mitä en ollut vielä kokeillut. Eli todella reilusti suolaa ja pippuria kanan pintaan. Valkosipulin kynsiä ja rosmariinia silpuksi. Muistaakseni neljä ruokalusikallista vaahterasiirappia, kaksi ruokalusikallista tummaa balsamico-etikkaa ja loraus oliiviöljyä. Sitä seosta sudilla kanan pintaan ja valkosipulit ja rosmariinit siihen päälle. Paistamisen puolivälissä sudin vielä loputkin seoksesta kuumien kanojen pintaan. Meidän uunissa mehukasta tulee, kun paistaa näin: 200C 15 minuuttia, sitten 175C 30 min. ja lopuksi vielä 125-150C 30-40min. (Kanat olivat siis suunnilleen 1,3kg/kpl.)
Oli muuten ihanat ne ohikulkumatkalla poikenneet vieraat! Tuttuja siltä ajalta, kun aloitettiin pastorintyössä Etelä-Saksassa pienessä maalaiskaupungissa 15 vuotta sitten. Heidän suku silloin "adoptoi" meidät, joten oli aina tunne, että kuuluttaisiin perheeseen. Oltiin aina mukana kaikilla mahdollisilla sukujuhlilla ja synttäreillä ja muutenkin tavattiin melkein päivittäin. Tosi kiva oli päivittää kuulumisia! Muutaman kerran on tavattu tietysti tässä välissä muutenkin, mutta nytkin taas tuntui kuin vuosia ei olisi ollut välissä ollenkaan. :)
----
We had surprising guests this weekend, so I tried to cook something that did not require buying/opening any new spice/bottle. ;) (It was not any lofty goal, but we are simply working on emptying both the freezer and the fridge before leaving on holiday.) I was browsing Pinterest and found a chicken recipe I had not tried yet. It went like this. Scrub lots of coarse salt and pepper on the chicken. Chop several cloves of garlic and some fresh rosemary. Mix four tbs maple syrup, two tbs of dark balsamico and a splash of olive oli. Brush the mix on the chicken and sprinkle with garlic and rosemary. After baking the chicken for a while, brush the rest of the mix on it, too. In my oven the juiciest chicken comes out after baking it for the first 15 minutes in 200 Celsius degrees, then 30 minutes in 175 Celsius degrees and the final 30-40 minutes in 125-150 Celsius degrees. (These chicken were each ca. 1,3kg.)
We had great time with the guests! They had had a holiday in the Northern France and stopped in our place on their way home. We got to know them at the time when we first began pastoring in a little countryside town in the Southern Germany some fifteen years ago. Their enlarged family "adopted" us, and gave us a feeling to belong. Besides, seeing each other almost daily, we were also always invited to all birthday parties and family celebrations. Now it was lots of fun to catch up with all the news and happenings! It was funny, but it felt like there had not been any ten years in between since we left that little town. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti