keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

A quiche with gravad lax & broccoli and some Chinese travelers



Viikonloppuna kokeilin perusquichen pekonin sijaan täytteeksi kylmäsavustettua lohta ja parsakaalia. Taikina siis ja täyte muuten ovat ihan tällä perusreseptillä (ilman muskottipähkinää ja persiljaa, mutta hiukan suolaa jo taikinaankin), mutta sitten vain 200g paketti kylmäsavustettua lohta ja kolmannes parsakaalista pieniksi kukinnoiksi leikattuna. Ei siis mitään etukäteen kypsentelyä, vaan kaikesta tuli juuri sopivaa uunissa. Salaattia siihen vielä ja lounas oli nopeasti valmis. Salaatinkastikkeeksi lorautin vain oliiviöljyä ja tummaa balsamicoa.

Matkailija palasi ja reissu oli ollut oikein onnistunut. Oli muuten todella hyvä se "yksinmatkustavan lapsen avustuspalvelu." Lennot maksoivat tietysti yli tuplahinnan, mutta kannatti ehdottomasti. Molemmilla kentillä saattaja sai viedä portille asti ja lapset otettiin koneeseen vasta viimeisenä, kun muut matkustajat jo olivat paikoillaan. Ei siis edes sitä perustungosta koneen käytävällä, kun jokainen koittaa yhtä aikaa nostella matkalaukkujaan ylös, jne... Perillä lapsen haki lentokenttätyöntekijä suoraan koneesta, käveli mukana hakemaan matkalaukun ja toi lapsen vastaanottajalle. Muutaman kaavakkeen täyttäminen, allekirjoituksia ja passintarkastuksia siinä mennen tullen, joten kaikki oli dokumentoitu viimeisen päälle. Toiseen suuntaan näkyi olevan paljon nuorempiakin lapsia yksin liikenteessä. Nauratti, kun tyttö kertoi, että kun hän istui avustajan vieressä Helsingissä lentokenttäbussissa matkalla koneeseen, jotkut kiinalaiset matkustajat olivat katsoneet häntä ja sanoneet toisilleen, että katsokaa, tuo tyttö matkustaa yksin. Ihmettelin, että oho, ne kiinalaiset siis puhuivat suomea? Kiinaahan ne, mutta ihan selvästi kuulema sanoivat niin. :) Tuli mieleen, että aika paljon puhuminen lopulta on kaikkea muuta kuin itse sanoja, kun kiinaakin voi tuosta vain ymmärtää noin sujuvasti ihan vain ihmisiä tarkkailemalla?!? ;) 

----

I baked a quiche on Sunday with "gravad lax" and broccoli. I followed a basic recipe and just replaced bacon with 200g of lax and 1/3 of broccoli cut in small pieces. I did not pre-cook anything, but just baked the quiche as usual. Only a mixed salad with some olive oil and dark balsamico was needed to accompany that one.

Our traveller returned safely and the trip had been lots of fun! We were very impressed by the unaccompanied minor service. From here the flights cost bit more than a double compared to the usual prices, but it was definitely worth of every extra cent. At the airport one could bring her until the gate by showing a special document. It was a Easter holiday season so to my surprise there were even quite a bit younger kids flying alone! The kids were the last ones to get on the plane after all the other passangers had already found their seats. So, even the typical jam when everybody rushes to lift their handluggage to the lockers was avoided... After landing the airport personnel picked the kids up from the plane and brought them to get their luggage. Then they were escorted to the guardians at tha arrivals hall. Some filling out of documents, couple of passport controls  and signatures both here and there, but that's the best thing that everything is well documented and precisely done! I had to laugh though, because she told that when she sat in the airport bus with the airport assistant who was accompanying her, there were some Chinese travellers who looked at her and said to one another: "Look, that girl is travelling alone!" I was so amazed that Chinese travellers spoke so good Finnish. It turned out, however, that they had spoken Chinese, but what they said was totally clear. :) How much of language is actually something else than the words spoken, because one can even understand Chinese so clearly just by observing people?!? ;)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti