keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Mukavaa - Having good time

Ette usko, minkä paketin äskettäin sain! Taas on tälläiset uudet, kauniit pitsisukat jalassa. Jos pitäisi valita, mistä on talvisaikaa eniten iloa, niin villasukat olisivat minulla ainakin ihan listan alkupäässä. Inhoan sitä, kun jalat palelevat ja laattalattiat ilman lattialämmitystä ovat todella vilpoisat. Kesällä se on tietysti mukava juttu, mutta talvisin tuntuu, että ilman villasukkia jalkapohjien kylmyys tuntuu polvissa asti... eli villasukkia tulee käytettyä tosi paljon! Nämä ihanat vaalean turkoosinvihreät on nyt parhaillaan vuorossa. Uskomaton kuvio ja tuo yläreunakin tuollainen pitsimäinen! Ihanaa mukavaa luksusta. 

Muutenkin elämä on mukavaa. Koululle oli viritelty joulukoristukset, joten kiva oli aamuhämärässä saapua  töihin, kun jouluvalot loistivat jo sisääntuloaulassa. Opiskelijoiden kanssa taas saatiin muutamat hyvät naurut kesken luentojen. Tänä vuonna varsinkin kolmosvuoden kurssi on hauska sekoitus erilaisia persoonallisuuksia, joten ajatustenvaihto tunneilla on aina vilkasta. Aamun saarnakin oli todella hyvä, joten viikon puolivälissä on aivan mainio balanssi. Nautin siitäkin, että pääsin viime viikolla opiskelujutuissa yhden osion loppuun ja seuraavan, mitä nyt aloittelen, saan tehdä ihan eri tyylillä. Melkein tulee kylmänväreitä, kun ajattelee, että sillä tyylillä, millä sen yhden osion jouduin tekemään voidaan tehdä kokonainen väitöskirjakin. Muutaman sellaisen olen vilkaissut joskus läpi ja kiitän onneani, että en itse valinnut sitä tapaa koko työtä varten, sen verran puudutti parissa kohtaa... Eli elämä on mukavaa kaikinpuolin!

----

You can't believe what kind of a gift I recevied lately! Look at the socks I am wearing! If I would need to count the most wonderful winter delights, a pair of wool socks would definitely be on thet op of my list. I can't stand it when my feet feel cold! The tiled floors are wonderful during the warm summer months, but in the winter and without a floor heating system, they are chilly. Without wool socks, it feels like the cold keeps creeping up until the knees... Therefore, I just love wearing wool socks all the time in winter! Right now the cute, lacy green ones. I love the pattern, these socks are a total piece of luxury and comfort to me!

Besides getting to wear pretty wool socks, I am having good time also otherwise. When I arrived to work today morning before the dawn, I found Christmas lights set up already at the entrance! With students we got couple of good moments of laughter in between our serious stuff. This semester my third year class is quite a bit of fun. The group is such a combination of different personalities, that exchange of thoughts is always lively. The sermon this morning was great, too. I'd say a mid-week balance is looking great! I am even enjoying the fact that I finished last week on part of my thesis and can do the next part with a completely different methodology. I almost shiver when I think that one could do the entire thing with the methodology I had to use for the previous section. I have read couple of such dissertations and feel so utterly happy for not having had chosen such an approach for my thing! So, I am having good time on all accounts.

2 kommenttia:

  1. On kyllä ihana asia, kun sä voit käydä siellä ulkomailla töissä. Tuo varmasti niin eri perspektiä hommaan, kuin tämä kotona nysvääminen :-D Täällä nyt sen työluvan kanssa vähän oma juttu, kun ollaan miehen takia maassa, että helpommalla pääsee ilman. Toisaalta täällä tarvitaan kotona myös joku, kun osittain on vain lyhyet koulupäivät. Mutta villasukat on nätit! Mä kaivoin myös äsken jalkaan jotkut mitkä löysin. Meillä kylmät lattia, vaikka asutaan kerrostalon penthousessa.

    VastaaPoista
  2. Totta, mä kyllä tykkään mun työstä tosi paljon. Se on varmaan hankala se työlupaprosessi siellä ja lasten kouluhomma myös... Täällä taas on turhankin pitkät koulupäivät. Saksassa asuessa kotivuosina mietin monesti, että miten ihmeessä sitä pystyisi töitä tekemään, jos on vain muutama hajanainen tunti siellä täällä aikaa, kun kuitenkin kuljetukset, päiväruoat ja kotiläksyt pitää pystyä hoitamaan, siellä kun kans oli sellaisia ne koulupäivät, että naisten työnteko näytti kyllä suurelta osin ihan mahdottomalta ellei sitten ollut isovanhemmat ihan vieressä auttamassa melkein päivittäin. Ja sitä luksustahan ulkomailla asuvalla ei yleensä ole...

    VastaaPoista