perjantai 17. lokakuuta 2014

Helpot kukat ja uuniperunat


Liljat ovat jostakin syystä tällä hetkellä vain 1,50€ per varsi! Mistä lie johtuu tähän aikaan vuodesta, mutta eihän niitä nyt siihen hintaan voi kauppankaan jättää. Ehkä ne ovat hiukan turhan elegantteja minun makuuni, mutta tuo lasipullo taitaa hiukan tasoittaa vaikutelmaa. Ilman kristallimaljakkoa parempi, ettei tule paineita, että ympäristöäkin pitäisi kohentaa... ;) 

Jos mietitte viikonlopun ruokalistaa, voisin suositella uuniperunoita. Siis niitä kokonaisena ja kuorineen folioon käärittyjä jauhoisen tyyppisiä perunoita. Paistaminen vie 200 asteessa tunnin verran, joten se on sellaista parhaiten viikonloppuaikatauluihin sopivaa illallista... Me syödään uuniperunoiden kanssa yleensä tonnikala-majoneesi/kermaviili sekoitusta. Hiukan suolaa ja pippuria mukaan, niin hyvää tulee ja helpolla. Lisäksi tuoretta salaattia. Tein itsekin uuniperunoita ihan äskettäin, mutta sinä iltana ehti jo tulla sen verran hämärä, ennenkuin päästiin pöytään asti, että en saanut otettua kunnollisia valokuvia lampun valossa. Periaatteeni on, että ruoasta joko on kunnollinen kuva, tai sitten on parempi ilman kuvaa. Huonon värinen valokuva ei nimittäin motivoi ruoanlaittoon ollenkaan. Photoshop-laiskuuteni on sitä luokkaa, että luonnonvalo on aika ehdoton valokuvaamiseen.

----

Lilies are at the moment just 1,50€ per stem!!! I have no idea how they can be so cheap at this time of the year, but I could never leave them in a shop with such a price tag! Perhaps they are slightly too elegant to my taste, but the simple glass bottle balances the look a little. No chyrstal vase, please, because that would definitely make such a statement that I would feel an urgent need to upgrade the surroundings, too. ;)  

If you are thinking of what to cook this weekend, I would like to propose jacket potatoes. Wrapped in a foil they take about an hour in the oven with 200 Celsius degrees fitting to a weekend when there is bit more time for cooking in comparison to a weekday meal... We eat with jacket potatoes usually with tunafish that is mixed with either sour cream (or mayonnaise). Add just bit of salt and pepper. I made them myself just a little while ago, but once we got to sit down at the table, it had already gotten dark and the photos did not turn very well. With food ideas my principle is that either you have a pretty photo to show or you better don't show any. A picture of food with poor colors does not motivate to cook at all. And honestly I am so lazy with photoshop filters, that I really need natural light for taking photos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti