maanantai 16. huhtikuuta 2012

Uusi viikko, uudet haasteet

Sain matkalaiseni takaisin ja sunnuntaina olikin jo taas täysi touhu menossa. Leivoin vieraille pitkästä aikaa vaniljapullia. Ne valmistuvat helposti, kun vain laitaa kardemumman ja kanelin tilalle vaniljasokeria. Ja tietysti tomusokerikuorrutus päälle.

Vanha saksalainen teos Luukkaan evankeliumista odottaa loppuun lukemista. Tilasin kirjan Amazon.de kautta antikvariaatista. Siinä on kannen sisällä sinisellä musteella kirjoitettu nimikirjoitus ja alla sanat "teologian opiskelija." Painos on vuodelta 1962. Paperikannet ovat tummuneet ja sivutkin reunoilta hieman, mutta muuten kirja on sisältä kuin uusi. Paitsi että siinä on vanhan kirjaston tuoksu. Siitä pitäisi nyt saada viikon aikana analyysi aikaan. Se on sellainen kirja, mitä ei voi ohittaa, jos Luukkaasta on kiinnostunut. Siitä kirjasta on jokainen sen jälkeen kirjoittanut jotakin mieltä. Joko yhtä mieltä, eri mieltä tai jotakin siltä väliltä. Sivulle 65 päästyäni (siihen saakka google books antoi lukea internetissä) aloin olla hiukan skeptinen, mutta jykevämmät argumentit tulevat vasta sivun 128 jälkeen, joten saattaahan sitä silti vakuuttua.

Opiskelijat ovat palanneet, joten luennot alkavat minun osaltani huomenna. Täytynee hieman kiristää tunneilla tahtia, että saan käytyä luentomateriaalit loppuun ennen lukuvuoden päättymistä. Loma-ajat ovat aina kivoja, on silti mukavaa, että elämä palaa taas normaaliuomiin.

Mukavaa alkuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti