torstai 2. helmikuuta 2012

Talven riemutIlman luntakin on hiukan keksittävä jotakin talvista, kun ulkona on mahdottoman kylmä. En tiedä, montako astetta on viime päivinä ollut, mutta kylmä joka tapauksessa. Aamulla töihin kävellessä kuljin peltotiellä, jossa oli pari sataa metriä pitkä jäätikkö. Tuli mieleen, että siinä saattaisi liukuri luistaa. Iltapäivällä paistoi aurinko, joten lähdettiin kokeilemaan. Nyt tulee ihan talvinen olo, tyttö totesi laskiessaan ensimmäistä kertaa. Lapset laskivat hurjalla vauhdilla ja ilosta kirkuen jonkin aikaa.

Sitten alkoi vesi virrata... Olin naiivisti kuvitellut, että läheisessä talossa joku putki vuotaisi, mutta vesi olikin ilmeisesti pesukoneesta tulevaa likavettä. Eikä se vuotanut mistään vahingossa, vaan tuli suoraan putkesta talon päädystä ihan tarkoituksella kadulle. Sitten lähdettiin kävelemään kotiin päin. Ajatus laskea liukumäkeä likavedessä oli aika epämiellyttävä.

Aika hurjaa, että joku vielä nykyäänkin päästää likavedet pulppuamaan suodattamatta kadulle! Luulisi, että jokainen tietäisi, mikä kuormitus sellainen on luonnolle. Vaikea uskoa, että sellainen, jonka putki johtaa viemäriverkoston ulkopuolelle, käyttäisi sen vuoksi edes luontoystävällisiä pesuaineita. Tien vieressä pellolla muuten kasvatetaan maissia ja mitä lie muuta. Kunhan niitä ei sitten syötettäisi ihmisille. Ei tosin sillä, että ne yhtään parempia olisi eläimillekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti