lauantai 30. toukokuuta 2009

Aina on paikka maalaukselle / One can always need some pictures


Poikkesin tänään viideksi minuutiksi kirpputorille. Joskus sen enempää ei tarvita. Lopetin kiertelyn lyhyeen, kun löysin nämä kaksi suurta maalausta. Arvoa ei taida taaskaan olla kummallakaan, mutta molemmat ovat kauniita.

Ylempi maalaus kuvaa aika tyypillistä täkäläistä aihetta -kanaalia, vanhoja taloja ja kirkontornia. Yleensä en sorru niin selkeästi johonkin paikkaan sidottuihin kuviin, mutta tuossa oli jotakin sympaattista hiljaisuutta ja rauhaa. Alemmassa kuvassa olevalla taululla ei ollut edes kehyksiä, mutta se on näistä niin ihanan värinen (luonnossa enemmän vihertävän tai turkoosin sininen), joten en anna kehyksettömyyden haitata. Koska pidin näistä öljyvärimaalauksista, olisin saattanut maksaa niistä enemmänkin, mutta myyjä pyysi vain kolme euroa yhteensä.

Today I took five minutes to ramble about in the secondhand shop nearby. Sometimes five minutes is just enough. I was ready to go home after having found these two paintings. They are surely of no financial worth, but I find them beautiful.

The upper picture has a very typical local motif - channel, old houses and church tower. Usually I never buy anything that is so concretely bound to a certain geographical location. However, this painting was shining some kind of sympathetic silence and peace. The picture below did not even have a frame to it, but it's turquoise colour is so fascinating that I just love it. Since I sincerely liked these oil paintings, I would have not mind to pay a bit more, but the Mr. Secondhand Shop only asked for three euros.

1 kommentti:

  1. Siis tosi upeita löytöjä, ja melkein tekisi mieli sanoa, että tuohon hintaan siis ihan johdatuksen makua!!!!

    VastaaPoista