tiistai 5. toukokuuta 2009

Illan saarna

Makailin tytön vieressä ennen iltarukousta. Siinä vaiheessa päivää, kun alkaa rauhoittua nukkumaan, jutut ovat ihan parhaasta päästä.

Katsoimme vappuna Wall-E -animaation, josta maailman saastuminen jäi ilmeisesti painamaan mieltä. En tiedä filmin tekijöistä mitään, mutta tarinalla on ekologinen sanoma. Ajoittain kertomuksessa oli jopa apokalyptisia piirteitä. Filmi sopisi analysoitavaksi opetusmateriaaliksi esim. ympäristöopin tai etiikan tunnille ihan isommillekin. Saarna, minkä kuulin, oli hyvä symbioosi teologiasta ja ekologisesta asenteesta.

"Se on kyllä niin, että koska Jumala on luonut tän maailman, niin se oikeasti kuuluukin sille. Se saa siis määrätä, mitä täällä saa tehdä ja mitä ei. Me saadaan täällä vaan olla ja siitä saadaan olla kiitollisia. ...täällä ei saa liata mitään, niinkuin vaikka heittää roskia maahan tai niinkuin niitä tupakan pätkiäkin on joka paikassa..."

Niinpä - "Viljele ja varjele -hoida niinkuin omaasi..." Omistussuhteessa ei Luojan lisäksi ole kukaan muu tämän maapallon suhteen. Eli parasta vähän miettiä, mitä tekee, miten elää ja kuluttaa.

1 kommentti:

  1. Hyvä saarna! =)ja hyviä juttuja muutenkin.
    Terkkuja!
    sarita

    VastaaPoista