perjantai 1. toukokuuta 2009

Munkkeja

Tänä vuonna muistin vapunaaton.Yleensä se unohtuu totaalisesti.

Eilen "juhlittiin" vappua sen verran, että ostettiin leipomosta jokaiselle oma munkki ja sitten katsottiin Wall-E -animaatio. Täytyy tunnustaa, että en ole ikinä vielä leiponut munkkeja itse. Rasvan kuumennukseen liittyy "kauhutarina" ja siksi minua ei saa uppopaistamaan yhtään mitään. Kannatan mieluummin leipuriakin, kuin kuumennan suurta määrää rasvaa.

Kerran ala-asteelaisina keksimme Outin kanssa paistaa lättyjä. Laitoimme rasvan pannulle kuumenemaan ja lähdimme soittelemaan pianoa!!! Rasva tietysti syttyi tuleen ja roihusi liesituulettimeen saakka. Pelkäsimme polttavamme koko talon. Sammui se kuitenkin, mutta taisi jäädä säikähdyksen takia sillä kertaa ne letut paistamatta.

Pelko rasvan palamisesta on tietysti aiheeton, jos seisoo kattilan/paistinpannun vieressä. Silti mieluummin jätän munkit paistamatta. Ajatus palavasta kattilasta on liikaa. En ole ikinä edes yrittänyt päästä tästä pelosta ylitse. Meille nimittäin tekee ihan hyvää pitäytyä yhteen vappumunkkiin. Jos leipoisin ne itse, niitä olisi läjä, joka hupenisi nopeasti.

Hyvää vappua!

1 kommentti:

  1. Minäpä paistoin elämäni ensimmäiset munkit eilen ja hyviä oli.. Pitänee yrittää ottaa siltä kannalta, että jää jotain (esim.rasvaa kehoon) säästöön, eikä mene viemäristä alas. Säästäväisyyttä uudessa muodossa.:)

    VastaaPoista