sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Maalaushommia
Meillä on portaikossa yksi monta metriä korkea seinä, mikä on koko ajan kaivannut maalausta. Siis ei maalia pintaan, vaan jonkinlaista taidetta. Aikani mietittyäni tulin siihen tulokseen, että jonkinlainen hillitty moderni väripläjäys sopisi siihen parhaiten. Nuo sanat 'hillitty,' 'moderni' ja 'väripläjäys' eivät kyllä ihan sovi näin kirjoittaessa yhteen, mutta tarkoitan kohtuullisen rajallisen väripaletin käyttöä, mutta silti riittävää kontrastia. Ostin rasiallisen akryylimaaleja, mutta vielä tarvittaisiin tuubi jotakin kivaa struktuuriainetta. 

Kanvaasin koko on 75x115cm, mutta en ole vielä ihan varma riittääkö se. Parasta olisi kaksinkertaiset mitat, mutta eiköhän tämäkin ole riittävän iso aloitukseksi, jos väriä vain tulee tarpeeksi. Kaupan suurimman kanvaasin kuitenkin ostin. Jos sitäkin suurempaa tarvitaan, niin sitten täytynee tekaista kehys ja pingoittaa kangas itse. En ole maalannut akryylimaaleilla mitään moneen vuoteen, joten parasta varmaankin, että teen yhden kokeeksi ja jos päässäni oleva idea on onnistuakseen, mietin koon uudelleen. 

Viikonloppu on muuten ollut ihanan rento, vaikken vielä päässytkään maalaushommien alkuun. Eilen tehtiin pari pikaista kauppareissua ja tänään oli aamukirkko, mutta siinä ne tekemiset olivatkin. Olin onneksi siivonnut jo torstai-iltana, joten ei mennyt viikonlopusta aikaa siihen. Joskus tarvitsee täydellistä off-tilaa. Nyt on vain katsottu pari yhteistä suosikkiohjelmaa ja tehty tytön kanssa tuhannen palan palapeliä Eiffel-tornin kuvalla. Syyslomalla suuntana on nimittäin Pariisi. Palapelin kuvalla kuulema pääsee jo hiukan sopivaan tunnelmaan. Mikäs ettei, sen avulla saa ainakin väsyneet ajatukset nollattua niin totaalisesti, että kovin montaa yhtä tehokasta nollauskeinoa ei taida olla. Uusin voimin uuteen viikkoon.     

2 kommenttia:

  1. Sun täytyy ehdottomasti julkaista valmiista teoksesta sit kuva täällä! :)

    VastaaPoista
  2. Tulossa on, kehykset vielä puuttuu. :)

    VastaaPoista