keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Green, greener, the greenest
Sillan alla on virrannut paljon vettä. Heh, tuo enkkufraasi kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin pahoitella ajan kulkua! Ehdittiin kaksiviikkoisen pääsiäisloman aikana juhlia syntymäpäiviä moneen otteeseen, nauttia talvimaisemasta, syödä käsittämätön määrä irtokarkkeja ja jälkiuunipaloja. Oli niin kiva olla perheen kanssa, että jos omaan kotiin ei olisi aina niin kiva tulla, niin olisi saattanut paluu harmittaa. Huomaan vaan joka kerran Suomessa käydessäni, että mun elämä on täällä, niin mukava kuin lomalla onkin olla. Ehkä siihen vaikuttaa se, että lähdin niin nuorena, että en aikuiselämää ehtinyt ikinä elää siellä. Nyt on täälläkin jo ehditty olla niin pitkään, että täkäläiset tavat, hauskat naapurit ja kaikki sälä tuntuu yksinkertaisesti vain itsestäänselvemmältä. Että ihan hyvä olla nyt taas kotonakin. 

Sain muuten synttärilahjaksi appiukoltani syksyllä lahjakortin yhteen sisustusliikkeeseen. Kävin ennen lomaa hakemassa sillä pari tuollaista bambusta tehtyä suojaruukkua. Hinta hiukan kirpaisi, mutta ajattelin, että kerran sitä vaan täyttää neljäkymmentä ja saa sellaisia lahjakortteja. No, en nyt ihan niin ajatellut, mutta tykästyin niin kovasti noihin ruukkuihin, että niiden jälkeen mikään muu ei näyttänyt hienommalta. Sitten piti hakea jukkapalmu ja banaanipuun alku. Jukka löytyi, banaanipuuta ei. Naureskeltiin miehen kanssa, että täytyy varmaan istuttaa keltainen banaani multaan ja odottaa, että se versoisi. Eiköhän tässä jotakin vähän vähemmän eksoottista keksitä... Meidän olohuoneessa on kyllä ihan optimaalinen valo, joten varmaan melkein kasvi kuin kasvi saattaisi pärjätä, jos se vaan kestää epäsäännöllistä kastelua. 

Kotiin palatessa tuntui hassulta, kun kaikki puut olivat muuttuneet ihan vihreiksi. Täällä tulee kevät aina nopeasti. Narsissit alkavat olla jo entisiä ja koiranputket ja niittyleinikit ovat vallanneet teiden varret. Lenkillä on kiva, kun linnut laulavat kilpaa... Nyt en kyllä taida työpäivän päätteeksi jaksaa enää kirjoittaa tähän enkuksi jatkoa. Sen verran oli tiukka työpäivä, että nyt on parasta lopettaa tähän. 

----

Back at home after the Easter holiday travels with all the green both inside and outside the house... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti