perjantai 11. marraskuuta 2016

Pumpkin seeds and a cafe latte trial


Tällä viikolla tein taas kurpitsakeittoa! Taidan tällä hetkellä olla ainoa meistä kolmesta, joka edelleenkin monen keittokattilallisen jälkeen syö sitä ihan yhtä suurella innolla... Olen tähän saakka aina heittänyt siemenet kylmästi roskiin, mutta nyt kokeilin niiden paahtamista. Irroittelu ja peseminen olivat hiukan työlästä hommaa, mutta muuten ei tarvinnut kuin lorauttaa ruokalusikallinen oliiviöljyä kulhoon, pyöräyttää siemenet siinä ja levittää ne leivinpaperin päälle uunipellille. Laitoin vain merisuolaa, mutta noihinhan voi laittaa mitä maustetta haluaa, tai keksiä hauskoja yhdistelmiä hunajasta ja mausteista, tai vaikkapa tehdä makeita siemeniä kanelisokerilla. Paistoin siemeniä kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 20 min. kunnes ne alkoivat hiukan ruskistua.

Suomimatkalla testattiin Starbucksin Pumpkin spice soya latte. Vahingossa tosin, koska myyjät sekoilivat kiireessä hiukan. Itseasiassahan tyttö ja minä ei kumpikaan juoda kahvia. Se oli kuitenkin aika herkkua, joskin lopulta oli aika sokerinen olo. Mun vähäisellä kokemuksella tuntuu, että Starbucksissa melkein kaikki on yltiömakeaa. Jos pystyy juomansa juomaan loppuun saakka niin olo on kuin olisi syönyt suuren palan imelää kakkua. Mutta hyvälle se latte maistui siihen saakka kunnes tuli makea kiintiö niin täyteen. Ehkä olen hiukan vanhanaikainen, mutta tykkään juoda kuumat juomat juomana ja syödä kakut kakkuina. Siitä innostuneena kaivoin kotona kuitenkin mutteripannun kaapista ja avasin uuden espressopurkin ja testasin maistuuko soijalatte kotona yhtä hyvältä. Kuumensin sillä välin kattilassa Alpron Soya Mild -maitoa vispilällä vatkaten. Se vaahtoutui helposti ja vaahto säilyi mahtavasti pitkän aikaa. Mitäs tähän nyt muuta, kuin vapise, Starbucks, tämä barista pärjää kohta ominkin voimin!

----

I made this week pumpkin soup again! It seems that I'm the only one of three of us who still eats it with eagerness this autumn... I have always thrown pumpkin seeds away, but now I thought to try to roast them. Cleaning and washing them was bit of work, but other than that I only added some olive oil and sea salt and roasted them in 175 Celsius degree for 20 min. until they looked slightly golden. 

On the way to Finland our first stop was at Starbucks. We tested their Pumpkin spice soya latte. It was an accident though as the personnel was too busy and confused the orders. Normally my daughter and I neither drink any coffee. That latte surprised us and tasted rather good, but it was so incredibly sweet. It's like having just eaten a huge piece of cake! You can call me old fashioned, but I prefer drinks as drinks and cakes as cakes. Anyway, that latte inspired me to try to make soya latte at home, too. I got my espresso pan out and warmed some Alpro soya mild -drink while whipping it constantly. To my surprise that soya drink forms such great foam! I think I should conclude this with a warning: Watch out, this barista will soon beat Starbucks!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti