lauantai 30. huhtikuuta 2011

Potilas

Torstaina korva-nena-kurkku-lääkäri totesi, ettei nenän murtuma olekaan symmetrinen ja vaatii kuin vaatiikin korjausta. Yliopistollisesta sairaalasta kun oli kyse, tutkimuksen lopuksi lääkäri otti vielä monta valokuvaa joka puolelta. Lasten nenät eivät kuulema murru kovin helpolla, joten kai opetusmateriaalia on kerättävä silloin, kun sitä on saatavilla.

Leikkaus meni hyvin ja potilas oli todella reipas. Hiukan tietysti jännitti, tekeekö jokin kipeää. Edellisen päivän verikoe ei ollut ihan paras aloitus. Lastensairaalassa kuitenkin tietävät, miten kaikessa voidaan kipua minimoida, joten päivän päätteeksi potilas sanoi, että mikään ei tehnyt missään vaiheessa kipeää. Lääkärit ja hoitajat juttelivat todella kivasti lapsille. Siitä iso plussa, varsinkin, koska henkilökuntaa oli suhteellisen vähän ja työtä aika tavalla.

Nyt on sitten nenä kipsattuna. Se on sisältä täynnä tuppoja ja allakin vielä hiukan suojaa. Kipsi ei niinkään harmita, tupot nenän sisällä sitä vastoin ärsyttävät. Torstaihin saakka on niitä kestettävä.

Leikannut lääkäri oli sitä mieltä, että hän sai nenän korjattua. Murtunut kohta ei ollut onneksi vielä luutunut paikalleen. Siitä hiukan varoiteltiin, koska lapsilla kuulema murtumat saattavat luutua jo viidessä päivässä. Nyt vain sitten odotellaan. Ja toivotaan, ettei potilas tee kuperkeikkoja, kärrynpyöriä tai muunlaisiakaan kieppejä pariin viikkoon. Toistaiseksi vaakataso on tuntunut parhaalta, mutta ennustan, että parissa päivässä sekä vauhti, että vaarat lisääntyvät.

Kiitos muistamisesta!

4 kommenttia:

 1. Kaikkea hyvää toipumiseen potilaalle. Kaikkea sitä voi sattua. Isot halit kullannupulle toivottaa isoäiti

  VastaaPoista
 2. Sisukkaalle ja reippaalle tyttöselle sekä vanhemmille toivotellaan hyvää tulevaa viikkoa, inspiroivia pötköllelypäiviä, ja ennen kaikkea hyvää luutumisprosessia - hyvä että siellä on suuri ammattitaito ja lapsiystävällinen sairaalahenkilöstö.
  Nyt haasteena se lepo ja liikkumattomuus: Vaikkapa 4 pv:n Disney-filmi - maratooni ja sen päälle Disney-Trivial-Pursuit kisa? ... kohoasennossa voi hiukan ehkä hiukan myös piirustella, jos ne nenänsisäiset tupot eivät kovin kiusaile.
  Me muistetaan rukouksin!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Nyt potilas on jo pystyssä ja touhuilee pieniä juttujaan, mutta sairaslomapäivät jatkunevat vielä hiukan.

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista potilaalle! Me muistetaan teitä!

  VastaaPoista